28 Απριλίου 2011

Τι χρειάζεται να κάνετε για να καταπολεμήσετε την ατονία και την κούραση

Μήπως νιώθετε συχνά ατονία και κούραση; Μήπως γυρίζοντας από τη δουλειά δεν έχετε όρεξη για τίποτα; Η έλλειψη ενέργειας είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας και ο κύριος υπαίτιος είναι η λάθος διατροφή.
Μία ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για να είμαστε υγιείς και να νιώθουμε πάντα ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια!
Για να δούμε τι χρειάζεται να κάνετε για να καταπολεμήσετε την ατονία και την κούραση:
1. Να τρώτε σε συγκεκριμένες ώρες

Αν τα γεύματά σας είναι προγραμματισμένα σε συγκεκριμένες στιγμές της ημέρας και δεν τα παραλείπετε, ο οργανισμός «μαθαίνει» να διαχειρίζεται σωστά την ενέργεια που του δίνετε. Το βιολογικό ρολόι προγραμματίζεται έτσι ώστε να διαχειρίζεται το αίσθημα της πείνας σωστά και χρησιμοποιεί την ενέργεια με τέτοιον τρόπο ώστε να μην νιώθετε κουρασμένοι μέχρι το επόμενο γεύμα........
Αυτό σημαίνει πως θα μειωθεί το αίσθημα της πείνας που νιώθετε ανάμεσα στα γεύματα και έτσι θα σταματήσει το αλόγιστο «τσιμπολόγημα» πριν το φαγητό σας.
2. Μην ξεχνάτε τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών!
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μέσω της διατροφής τους περισσότερο αλάτι αλλά και περισσότερα σάγχαρα και λιπαρά από όσα χρειάζονται. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, συστατικά απαραίτητα για να λειτουργεί σωστά το σώμα μας. Προσπαθήστε να εντάξετε 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά στη διατροφή σας.
3. Μην παραλείπετε το πρωινό
Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό. Το πρωινό θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας και θα εξαλείψει την κούραση και την ατονία.
4. Πείτε όχι στην ζάχαρη
Προσπαθήστε να μειώσετε την ζάχαρη στη διατροφή σας, καθώς σας δίνει ενέργεια για μικρό χρονικό διάστημα και μετά από λίγο ξεμένετε από ενέργεια νιώθοντας κουρασμένοι και πεινασμένοι!
5. Πείτε ναι στους υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες είναι ένα απαραίτητο και σημαντικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Είναι η Νο1 πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποτελούν το 1/3 της συνολικής διατροφής σας καθημερινά, ώστε να μην ξεμένετε ποτέ από ενέργεια! Να προτιμάτε τους σύνθετους υδατάνθρακες, αλλά και τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, καθώς αποδεσμέυουν σταδιακά την ενέργεια στο σώμα και μας κρατάνε χορτάτους για περισσότερη ώρα.
6. Προσοχή στο αλκοόλ
Το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και αυτό μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι και «πεσμένοι». Και δεν είναι μόνο αυτό! Το αλκοόλ μας παχαίνει! Γι’αυτό λοιπόν μειώστε το και φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό ώστε το σώμα σας να είναι πάντα ενυδατωμένο!
menslounge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες