17 Μαρτίου 2011

Κάτω απο τα 2 ευρώ το ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι τιμές παραγωγού αρχές Μαρτίου κυμάνθηκαν για το Εξαιρετικό ελαιόλαδο  γύρω στα 2 με 1,9€/κιλό.
Αντίστοιχα την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στην Copa-Cogeca, για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Ισπανία οι τιμές ήταν περίπου 1,85€/κιλό ενώ στη Ιταλία 2,9€/κιλό περίπου.
Ενα μέτρο αντίστασης στην κατρακύλα που εχει πάρει το λάδι είναι το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης, όμως κάποιες ελαιοκομικές οργανώσεις αμφισβητούν....
 την αποτελεσματικότητα του μέτρου, παρόλα αυτά αρκετές είναι εκείνες που ζητούν την εφαρμογή του προφανώς προσδοκώντας σε οικονομικά οφέλη. Σημειώνουμε βέβαια ότι όταν εφαρμόσθηκε το μέτρο παλαιότερα (το 2009) τελικά καμία οργάνωση δεν έκρινε σκόπιμο και συμφέρον να συμμετάσχει.
Για ν’ αποδώσει το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης στο ελαιόλαδο, θα πρέπει να εγκριθεί μια ποσότητα πάνω από 40.000 τον. Ελληνικού Εξαιρετικού Παρθένου και Παρθένου ελαιόλαδου και για 12 μήνες τουλάχιστον. Σε μια τέτοια περίπτωση το συνολικό κόστος αποθεματοποίησης αναμένεται να φτάσει περίπου στα 18 με 20 εκατ. ευρώ.




1 σχόλιο:

  1. είμαι βέβαιος πως η λύση για τη πατρίδα μας είναι η εξωστρέφεια!!!
    οι καταναλωτές του πλανήτη είναι έτοιμοι να στεγνώσουν όλες τις αποθήκες της Ελλάδας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες