28 Ιανουαρίου 2011

Φτάνει στον πάτο ο πλανητης. Η επαναφορἀ θα είναι επώδυνη....

Καταθορυβημένη η διεθνής επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το πρόσφατο φαινόμενο μαζικών θανάτων σε σμήνη πουλιών, που μετά την Αριζόνα παρατηρήθηκαν και στη Σουηδία. Την ίδια ανησυχία προκαλούν και οι εκατό τόνοι ψαριών που ξεβράστηκαν σε ακτές της Βραζιλίας. Σε έναν δρόμο στη Σουηδία ξεψυχούν ή χαροπαλεύουν δεκάδες κάργιες, πουλιά που δεν χτυπήθηκαν από κυνηγό, καταιγίδα ή αρρώστια.
Ένα φαινόμενο, που για άλλους είναι οιωνός κακός για το επερχόμενο τέλος του κόσμου και για άλλους απόδειξη ότι η φύση, αλλοιωμένη, αρχίζει να φθίνει.
Η επανάληψη του μακάβριου φαινομένου για τρίτη φορά μετά την Αριζόνα και τη Λουϊζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών ακυρώνει πολλές επιστημονικές βεβαιότητες για τις αντοχές του ζωικού βασιλείου στον κλιματικό παραλογισμό. Ο θάνατός τους παραμένει ανεξήγητος.
Το ίδιο μαντάτο επισπευσμένης αποκάλυψης έρχεται και από τις νότιες ακτές της Βραζιλίας. Ψάρια νεκρά, συνολικού βάρους εκατό τόνων ξεβράζονται κοντά στις ακτές της Παρανάγκουα. Και πάλι μυστηριώδες το αίτιο του αφανισμού τους. Ίσως η τοξικότητα των ωκεάνιων υδάτων να ευθύνεται για τη μακαβριότατα του φαινομένου.
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο μαζικός θάνατος των ψαριών να είναι εκτρωματικό αποκύημα της ίδιας της φύσης που πλέον φαίνεται να μην μπορεί να εξισορροπιστεί και να αυτοκαταστρέφεται.
πηγή: ΜETEO NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες