5 Ιανουαρίου 2011

Ας γνωρίσουμε τους νέους αρχοντές μας.

Με την έλευση του νέου έτους είναι γεγονός και ο νέος καλλικρατικός δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία. Δεν ξέρω αν σε αυτό το νέο μόρφωμα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα γνωρίσουν πρόοδο τα τοπικά διαμερίσματα, άλλωστε αυτό είναι πιο πολύ υπόθεση των κατοίκων και λιγότερο των αυτοδιοικητικών παραγόντων. Όπως και να έχουν τα πράγματα εμείς εκ των πραγμάτων στους άρχοντες θα απευθυνόμαστε πρώτα για ότι μας απασχολεί και σε αυτούς θα τρέχουμε για να βρούμε λύση. 
Έτσι όταν θέλουμε κάτι, θα απευθυνόμαστε κατ αρχήν στην πρόεδρο του χωριού μας την Σταθεία τη Γκούτη και στους δυο Συμβούλους της τον Τάκη τον Τσώλη και τον Τάση τον Γαλάνη. Αν δεν βρούμε λύση ή αδυνατούν αυτοί να βρουν λύση πάμε στον αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων που είναι ο υποστράτηγος ε.α. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Τουρισμού, Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων και 2ος Αναπληρωτής Δημάρχου ( κάτι σαν τον πάλαι ποτέ Δήμαρχο Γαργαλιάνων).  
Τα πρόσωπα του τοπικού συμβουλίου του χωριού μας λίγο πολύ τα γνωρίζουμε και την πορεία τους την ξέρουμε ( καλο χωριό τα λίγα σπίτια...) ας δούμε όμως και τον νέο αντιδήμαρχό μας. Το βιογραφικό του το βρήκαμε στο ΓΑΡΓΑΛIANOI NEWS και το αναδημοσιεύουμε: 

O Υποστράτηγος Ανδρινόπουλος Ευστάθιος, γεννήθηκε στους Γαργαλιάνους το 1959 και αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων, το 1976. Το ίδιο έτος εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε το 1980. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Στρατηγική και Διπλωματία και έχει παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση, Στρατιωτικών Παρατηρητών του ΟΗΕ, στο Χάμελμπουργκ της Γερμανίας. Έχει υπηρετήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές και επιτελικές θέσεις,  σε Μονάδες και  Σχηματισμούς του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στη Μακεδονία, στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κύπρο. Διετέλεσε επί ενάμιση χρόνο Διοικητής Τάγματος στο ΚΟΣΣΟΒΟ και επίσης επί ενάμιση χρόνο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου. Υπηρέτησε  επί δυόμιση έτη ως Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στη Σερβία. Συμμετείχε ως Εκπρόσωπος της Ελλάδος, επί τέσσερα έτη σε διάφορες ομάδες εργασίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ομιλεί Αγγλικά και έχει συντάξει διάφορες διπλωματικές εργασίες και διατριβές, όπως Οδικοί Άξονες και Αγωγοί της Βαλκανικής, Ασύμμετρες Απειλές κ.λ.π.  Αποστρατεύτηκε το 2010.  Εκλέχθηκε  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας, στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 με το συνδυασμό ‘’Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη’’ με επικεφαλής τον κ. Κων/νο Κόλλια. Είναι έγγαμος με την Όλγα Ανδρινοπούλου, και έχουν ένα γιό μαθηματικό και μία κόρη φιλόλογο, αποφοίτους από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αν και πάλι δεν βρούμε λύση και στον Αντιδήμαρχο πάμε στον Δήμαρχο στην  Κυπαρισσία. Ας μάθουμε όμως λίγα πράγματα και για τον δήμαρχο.

Ο Κώστας Κόλλιας γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1946. Πολύ μικρός έχασε τον πατέρα του. Φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και ύστερα στο Γυμνάσιο Φιλιατρών. Από μαθητής του Γυμνασίου εργαζόταν τα απογεύματα. Παράλληλα με τα μαθήματά του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και τον προσκοπισμό. Μετά την αποφοίτησή του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να συνεχίσει τις σπουδές του. Παράλληλα με τις σπουδές του ήταν αναγκασμένος να εργάζεται. Σπούδασε στο Πάντειο Πολιτικές Επιστήμες και αφού έλαβε το πτυχίο του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Η ένταξη και η ενεργοποίησή του στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη συλλογική δράση για όσους τον έχουν γνωρίσει από κοντά θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απόλυτα εναρμονισμένη με βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του: έντονος κοινωνικός προβληματισμός, αυξημένο αίσθημα συντροφικότητας, διάθεση προσφοράς, μαχητικότητα.
Από νεαρός ακόμη ποιητής και επί μια εικοσαετία συμμετέχει ενεργά και δραστήρια στην Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής «Η ΕΡΑΝΗ». Από αυτή τη θέση συμμετέχει σε κάθε κίνηση με στόχο τη συντήρηση της «δημιουργικής νοσταλγίας» και την αξιοποίησή της προς όφελος της ιδιαίτερης πατρίδας. Έτσι τον βρίσκουμε συνδιοργανωτή ή βασικό εισηγητή σε συνέδρια και ημερίδες με τριφυλιακό ενδιαφέρον όπως: «Συνέδριο Μελέτης Φιλιατρινών προβλημάτων», «Ημερίδα για τα Τριφυλιακά Γράμματα» (με συνδιοργανωτή τον αείμνηστο καθηγητή και απόστολο τον Ελληνικών Γραμμάτων στην Αμερική, Φώτη Λίτσα), «Συνέδριο Μελέτης Μεσσηνιακών Γραμμάτων», κ.ά.. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με Τριφυλιακούς Συλλόγους, στην παρουσίαση πολιτιστικών θεμάτων (όπως με το Σύλλογο Κυπαρισσίων «Η ΑΡΚΑΔΙΑ», κυρίως μέσω του περιοδικού «ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ» και όχι μόνο, με το Σύλλογο Γαργαλιανωτών, με την ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας, κ.ά.) και συμμετέχει σε εκδηλώσεις φορέων για ζητήματα της περιοχής (πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά), συμβάλλοντας στην επεξεργασία προτάσεων και θέσεων αλλά και στην ανάδειξη, την προβολή και τη διεκδίκησή τους. 

Τέλος, αν κάποιος γνωρίζει τον δήμαρχο προσωπικά μπορεί κατευθείαν να απευθυνθεί σε αυτόν παρακάμπτοντας την ιεραρχία και να κάνει την δουλειά του... 
Προσοχή όμως! Τι δουλειά θέλει να κάνει; Οι άρχοντες εκλέγονται για το κοινό καλό και όχι για να εξυπηρετούν ιδιοτέλειες και να κάνουν ρουσφέτια, πράγματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα και μας έφτασαν στο σημερινό κατάντημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες