26 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΑΛΙΑΝΩΝ: Επιστολή προς τους Γονείς των μαθητών

Αγαπητοί Γονείς
Παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες που δείχνουν ένα μέρος του προβλήματος που λέγεται «Τουαλέτες 3ου Δημοτικού Σχολείου» που αποτελούν ντροπή για σύγχρονο σχολικό συγκρότημα.


Οι τουαλέτες στην κατάσταση που βρίσκονται εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών που τις χρησιμοποιούν. Υπάρχουν σωληνώσεις εκτεθειμένες έτοιμες να σπάσουν από σκουριά, πλακάκια αιχμηρά και κατεστραμμένα που μπορούν να τραυματίσουν ανά πάσα στιγμή τα παιδιά μας , φωτιστικά καθρέφτες και καζανάκια σπασμένα που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους, καλώδια ρεύματος και κουτιά διακλάδωσης εκτεθειμένα στις διαρροές και υγρασίες με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, δάπεδα κατεστραμμένα που αποτελούν εστίες βρωμιάς και μικροβίων, πόρτες σάπιες γεμάτες σκουλήκια.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εικόνα που δεν τη συναντά κανείς ούτε σε φυλακές του τρίτου κόσμου. Ο Σύλλογος θεωρεί την όλη κατάσταση απαράδεκτη διότι παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε τη φετινή σχολική χρονιά καθώς και τις προηγούμενες από τη Δημοτική Αρχή και ενώ υποτίθεται ότι υπάρχει ήδη από το καλοκαίρι εργολαβία του Δήμου για τη συντήρηση των Σχολείων , πληροφορηθήκαμε ότι ο εργολάβος αρνείται να ξεκινήσει τις εργασίες για την ανακατασκευή των τουαλετών του Σχολικού Συγκροτήματος διότι έχει διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη πίστωση.

Έτσι λοιπόν είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε από τους αρμοδίους με οποιοδήποτε τρόπο την ανακατασκευή των τουαλετών άμεσα. Εάν δεν βρούμε την άμεση ανταπόκριση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα κρίνουμε αναγκαίες, μεταξύ αυτών και τη δημοσιοποίηση του θέματος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ζητάμε τη συμμέτοχή και την συμπαράσταση όλων των γονιών για αυτό και για τα άλλα επίσης σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες