30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ …ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ!!!

Το ιστολόγιο μας σας παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αρμόδιοι συνεργάτες μας από επίσημα κυβερνητικά χείλη και οι οποίες έχουν να κάνουν με την οσονούπω επικείμενη απελευθέρωση ενός ακόμη κλειστού επαγγέλματος: αυτό του Αγρότη!
Συνεπής η Κυβέρνηση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και με τις σχετικές επιταγές της Τρόϊκας περί πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς, μετά την απελευθέρωση των μεταφορών –η οποία ομολογουμένως στέφθηκε υπό πλήρους επιτυχίας και η κρατική μηχανή λειτούργησε άψογα και υποδειγματικά με υψηλό επίπεδο μεθοδικότητας και οργάνωσης- αποφάσισε όπως προχωρήσει και στην απελευθέρωση ενός ακόμη χρυσοφόρου και προκλητικά σκανδαλώδους για το κοινωνικό σύνολο κλειστού επαγγέλματος που καταντάει τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας και που δεν είναι άλλο από το επάγγελμα του Αγρότη.
Έτσι μετά από μυστική συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, επιφορτίστηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί Σκανδαλίδης και Αποστολάκη –έμπειροι και οι δυο περί τα αγροτικά: ο πρώτος είχε μια μουριά στην αυλή του σπιτιού του και η άλλη από μικρή στα σχολικά λευκώματα συνήθιζε να κολλάει χαλκομανίες με δέντρα- όπως συντάξουν το σχετικό νομοσχέδιο, λαμβάνοντας μεν υπ’ όψη τις σχετικές ιδιαιτερότητες αλλά χωρίς να ξεφεύγουν και από τις βασικές αρχές του Νόμου περί φορτηγατζήδων, ιδίως στο θέμα το φορολογικό που η τήρηση της ίσης μεταχείρισης των πολιτών πρέπει να είναι απαρέγκλιτη.
Γι’ αυτό και ο αρμόδιος σε τέτοια θέματα υφυπουργός οικονομικών κ. Κουσελάς –παιδί αγροτών και βαθύς γνώστης των ευαισθησιών του κλάδου- πρότεινε να εφαρμοστεί και σε αυτή την περίπτωση μια φορολογική διευκόλυνση όπως έγινε και με την απόσβεση της αξίας της άδειας των φορτηγών αλλά λιγάκι επί το ευνοϊκότερο: η μεγάλη αγροτική υπεραξία, δηλαδή, να εκπίπτει από τα φορολογητέα και όχι τα μεικτά έσοδα και σε βάθος χρόνου ανάλογο. Πενταετία π.χ. για τις κλαρούδες και τα αλυσοπρίονα και διετία για τα λιόπανα και τις δέμπλες.
Όσον αφορά τώρα τις διαθέσεις των αγροτών, από μια πρόχειρη δημοσκόπηση καφενείου που κάναμε, βγάλαμε το συμπέρασμα ότι όχι μόνο δεν προτίθενται να κατεβούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ανάλογες με αυτές των μεταφορέων αλλά το αντίθετο μάλιστα: προηγούμενοι των κυβερνητικών σχεδιασμών και διαισθανόμενοι πολύ καλά την περιρρέουσα οικονομική δυσκολία αποφάσισαν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των κυβερνητικών σχεδιασμών και ήδη έχουν προβεί σε σχετικές χειρονομίες καλής θέλησης. Γι’ αυτό και φέτος άφησαν τα αμπέλια ατρύγητα για να διευκολύνουν έτσι τους μοναδικούς πια επίδοξους καινούργιους συναδέλφους τους που βιάζονται να μπουν στο επάγγελμα και που δεν είναι άλλοι από τους συμπαθείς εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου: Καρακάξες Κοτσύφια Αλεπούδες και Αγριογούρουνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες