3 Ιουλίου 2010

Η ΕΤΕπ χορηγεί δάνειο ύψους 2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδοτηση επενδύσεων στη χώρα μας


Yπεγράφη η χορήγηση δανείου ύψους 2 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων καίριας σημασίας για την Ελλάδα και όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στην τελετή υπογραφής του δανείου, η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία και σήμα προς τους ξένους επενδυτές ότι η οικονομία ξεπερνά τα προβλήματά της και ότι στη χώρα μας υπάρχουν επενδυτικές δυνατότητες.

Με το ποσό των 2 δισ. ευρώ, σημείωσε επίσης ότι θα ενθαρρυνθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη ανέφερε ότι το 30% του ποσού, δηλαδή τα 600 εκατ. ευρώ θα εκταμιευτούν άμεσα αλλά στη συνέχεια θα υπάρχει σταδιακός δανεισμός ανάλογα με τα έργα και την πορεία υλοποίησή τους. Η διάρκεια του δανείου είναι για 25 έτη με 7ετή περίοδο χάρητος και με επιτόκιο το οποίο θα είναι σταθερό ή κυμαινόμενο και από 2% έως 4% ανάλογα με τα χρήματα που θα δανείζεται η χώρα μας κάθε φορά. Η υπουργός σημείωσε ότι οι όροι του δανείου είναι οι πλεόν ανταγωνιστικοί ανέφερε και αυτή ότι πρόκειται ουσιαστικά για ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση και ανέφερε ότι το δάνειο εγκρίθηκε στις 15 Ιουνίου από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχος Σακελλάρης ανέφερε από την πλευρά του ότι το δάνειο θα επιτρέψει την κάλυψη μακροπρόθεσμων αναγκών της ελληνικής οικονομίας θα στηρίξει μαζί με τα διαρθρωτικά ταμεία την έρευνα την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα καθώς και τις επενδύσεις σε βιώσιμες υποδομές και σε ανθρώπινο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες