4 Ιανουαρίου 2010

Ελαιόλαδο: Παχαίνει περισσότερο απ' ότι τα άλλα λάδια;


Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής
Πολλοί νομίζουν πως το λάδι της ελιάς, παχαίνει περισσότερο από τα άλλα σπορέλαια, με συνέπεια να το αποφεύγουν ή να το χρησιμοποιούν με φειδώ. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως το ελαιόλαδο, αποδίδει στον οργανισμό μας το ίδιο ακριβώς θερμιδικό περιεχόμενο όπως και τα σπορέλαια.

Συγκεκριμένα 1 γρ. ελαιόλαδο αποδίδει 9 θερμίδες, όσες και 1 γρ. διαφορετικού είδους σπορέλαιο. Η παρεξήγηση υφίσταται διότι για λόγους γεύσεις και μόνο, κάποιοι χαρακτηρίζουν σπορέλαια όπως το αραβοσιτέλαιο ή το σογιέλαιο, «ελαφριά» λάδια.

Αυτό όμως επαναλαμβάνουμε πως αφορά μόνο τη γεύση, μια και η θερμιδική αξία του ελαιόλαδου, που αποτελεί την κύρια λιπαρή ύλη του Μεσογειακού τρόπου σίτισης, είναι ίση με αυτή του αραβοσιτέλαιου, του σογιέλαιου και γενικώς κάθε σπορέλαιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες