Τις νέες τεχνολογίες θα χρησιμοποιήσουν ο Σύνδεσμος Υδρευσης “Τέλλος Αγρας” και ο Δήμος Γαργαλιάνων για την παρακολούθηση των ποσοτήτων νερού που φεύγουν από τις πηγές τους και καταλήγουν στις δεξαμενές και τα εσωτερικά δίκτυά τους. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Γαργαλιάνων στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης και αντιδήμαρχος Ευστάθιος Σοκορέλης, ο υπεύθυνος διαχείρισης των νερών του Δήμου Χαράλαμπος Κυριακόπουλος και ο μελετητής -μηχανολόγος Γιάννης Δημέας. Στον τελευταίο ανατέθηκε η σύνταξη μελέτης για την τοποθέτηση ηλεκτρικών βανών σε κομβικά σημεία του δικτύου, από τα οποία θα στέλνονται δεδομένα σε ένα κεντρικό υπολογιστή που θα τοποθετηθεί στο Δημαρχείο. Ετσι, ανά πάσα στιγμή, θα μπορούν να γνωρίζουν τις ποσότητες του νερού που βγαίνουν από τις πηγές, αυτές που καταλήγουν στο δίκτυο, πόσο νερό πάει στην υπερχείλιση, αλλά και τι ποσότητες νερού περνάνε από κομβικά σημεία του δικτύου. Μάλιστα αυτά τα δεδομένα θα μπορούν να μεταφέρονται στο κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου διαχείρισης των υδάτων. Ετσι, επισημάνθηκε, θα μπορούν να έχουν πληρέστερη εικόνα της κατάστασης αλλά και να πετυχαίνουν καλύτερη διαχείριση των νερών, όπως και να εντοπίζουν άμεσα τις βλάβες. Αποφασίστηκε να συνταχθούν δύο μελέτες. Η μια θα αφορά τον Σύνδεσμο Υδρευσης και η δεύτερη το Δήμο. |
Ρεπορτάζ
Κώστας Μπούρας
ΑΣ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ... ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού τα σκατά σας τα ρίχνετε στα πηγάδια του χωριού αυτά θα καταλήξουν πάλη σε εσάς όσο καλή διαχείριση και αν κάνει ο δήμος Γαργαλιάνων
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νερό πίνουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μόλυνση του νερού πχ, (μετατροπή των πηγαδιών σε βόθρους) έχει προβληματίσει τους ειδικούς, με συνέπεια, προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές από μικρόβια, βακτηρίδια και χημικά, να παίρνονται μέτρα, για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών. Η χλωρίωση του νερού αλλά και η χρήση φίλτρων για τον καθαρισμό του νερού από τους μολυντές, είναι μερικά από αυτά. Σύμφωνα με τον Αυστριακό φυσιοδίφη Βίκτωρ Σαουμπέργκερ, η χλωρίωση του νερού, πέρα από το γεγονός ότι διαταράσσει την αρμονία του, δημιουργεί τις προϋποθέσεις δημιουργίας καρκινογόνων ουσιών, όταν υπάρχουν στο νερό οργανικές ενώσεις. Πράγματι, η χλωρίωση δημιουργεί μια γενικευμένη δόνηση στο νερό, με συνέπεια να διαταράσσεται η αρμονία (καταστρατηγείται ο ορισμός της αρμονίας όπως μας έχει δοθεί από τους Πυθαγόρειους. “Αρμονία είναι η μίξη και ο συγκερασμός των αντιθέτων”). Δηλαδή δεν υπάρχουν αντίθετα, αφού κυριαρχεί η δόνηση του χλωρίου. Σαν συνέπεια αυτού, είναι να αποχωρεί η ψυχή του νερού. Πίνουμε νερό το οποίο είναι άψυχο, δηλαδή κουφάρι.
Η χρήση φίλτρων απομακρύνει τους μολυντές από το νερό, αλλά δεν μπορεί να καθαρίσει τη μνήμη του νερού από τις πληροφορίες. Έτσι, δεδομένου ότι σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες πίνουν νερό που πριν ήταν βρώμικο, η πληροφορία ότι πίνουμε νερό που ήταν βρώμικο, πηγαίνει στα κύτταρά μας. Άλλωστε, μαζί με τους μολυντές, τα φίλτρα απομακρύνουν και συστατικά τα οποία είναι ωφέλημα για το σώμα μας. Ένα από αυτά είναι και το ασβέστιο, του οποίου η ύπαρξη στο νερό, είναι καθοριστική για την υγεία μας.
Το νερό αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για την δημιουργία και διατήρηση της ζωής. Η γέννηση αλλά και ο φυσικός θάνατος, εκδηλώνονται το μεν πρώτο παρουσία νερού, ενώ το δεύτερο συμβαίνει με την προοδευτική απομάκρυνσή του.
ΕΝΑΣ ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΥΓ. Μπορεί εύκολα να δεσμευτεί κάποιος ότι θα αντικαταστήσει ή θα βελτιώσει όσο μπορεί το παλιό και άχρηστο δίκτυο, δεν μπορεί όμως κανείς να μας δεσμευτεί ότι θα βρει νέες πλούσιες πηγές αν στερέψουν οι υπάρχοντες και έχουν στερέψει αρκετές στον Πύργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο χωριό μας όλοι μας νομίζουμε ότι αφού τρέχει από την βρύση μας μπόλικο νερό σημαίνει ότι υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, λάθος και μάλιστα μεγάλο και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας στα επόμενα χρόνια.
Ο Μανώλης Γκλέζος γράφει στο βιβλίο του Ύδωρ Αύρα Νερό : «Το ύδωρ έγινε νερό και ξανάρθε στη ζωή μας ως υδραγωγείο και υδροφόρος ορίζοντας και ως υδραγωγός, για να μας ξεδιψάσει, όταν κορακιάζουμε από τη δίψα και λέμε το νερό νεράκι. Τι απέγιναν άραγε ο "υετός"*, η "πηγή" και η "κρήνη";»
ΕΝΑΣ ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ
Γιατί ρε παιδιά οι αντιδικίες και οι ακραίες εκφράσεις; Κατά βάση και οι δυο έχετε δίκηο! Και η σύνδεση του δικτύου επείγει και οι βόθροι-πηγάδια είναι πραγματικότητα και δεν πρέπει να είναι πατέντα μόνο του Πύργου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος τι οι αντιπαλότητες;
αυτοί οι δυο που τσακόνονται είναι και οι δυο Πυργιώτες, ο ένας ανήκει στους χαμένους των προηγούμενων εκλογών και ο άλλος ειναι απο τους πουλημένους που τους εδωσε ο δήμαρχος ένα ξεροκόματο και πουλάνε το χωριό τους για ψίχουλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΗΣ
ρε μάγκα εσυ που λες οτι ρίχνουμε τα σκατά μας στα πηγάδια, να σε ρωτήσω κάτι; στα σκατά μας κάνει καλή διαχείριση ο δήμος;
ΑπάντησηΔιαγραφή