13 Νοεμβρίου 2008

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.



Η ανεργία και η φτώχεια είναι οι κυριότεροι παράγοντες που δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα σε μια κοινωνία, κυρίως στην εποχή μας. Αυτό σύμφωνα με τους κοινωνιολόγους οφείλεται, μετά την κατάρρευση των ιδεολογιών, στην μόνη επιλογή του ανθρώπου να νιώσει ασφάλεια μέσα στην ανασφάλεια που του δημιουργεί η έλλειψη χρημάτων και να καταξιωθεί μέσα στην κοινωνία από το ρόλο του σαν εργαζόμενος.
Αυτό το σημειώνουμε παίρνοντας αφορμή από τα πολύ δυσάρεστα περιστατικά κλοπών σε όλη τη Μεσσηνία, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε έξαρση. Η αιτία είναι προφανής, μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, λόγω της ελεύσεως των εργατών για το μάζεμα της ελιάς, μικρή η παραγωγή, με αποτέλεσμα οι εργάτες να μην έχουν δουλειά και αφού δεν έχουν δουλειά δεν έχουν και λεφτά( η ανεργία φέρνει φτώχεια και η φτώχεια έξαρση της εγκληματικότητας).
Αυτό το είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο άρθρο μας και δυστυχώς πολύ σύντομα επιβεβαιωθήκαμε. Τα τηλέφωνα των αστυνομικών τμημάτων σε όλο το νομό έχουν πάρει φωτιά, κάθε μέρα και κάθε νύχτα δέχονται κλήσεις για διαρρήξεις και σε πολλές περιπτώσεις την ώρα που οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στα σπίτια τους.
Την προηγούμενη εβδομάδα στο χωριό μας συγκεκριμένα έγιναν τρεις απόπειρες διαρρήξεων σε μια νύχτα και ευτυχώς δηλαδή που τους πήραν χαμπάρι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και δεν πρόλαβαν να μπουν μέσα στα σπίτια γιατί τότε μπορεί τα πράγματα να ήταν και χειρότερα από μία κλοπή. Εκτός από τις απόπειρες έγινε και μία κλοπή σε σπίτι την ώρα που κοιμόντουσαν οι ιδιοκτήτες, με σπρέι τους νάρκωσαν και δούλεψαν ανενόχλητοι.
Αυτά τα περιστατικά είναι τα πιο χτυπητά, και δεν αναφερόμαστε στις μικροκλοπές που συμβαίνουν κάθε ώρα και κάθε στιγμή και κλοπιμαία είναι ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Μέχρι και ρούχα από τις απλώστρες παίρνουν οι αθεόφοβοι.
Σε ένα χωριό 850 κατοίκων αυτός ο αριθμός περιστατικών κλοπής είναι πολύ μεγάλος και οι κάτοικοι είναι τελείως απροστάτευτοι. Το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων δεν επαρκεί να εξυπηρετήσει όλη την περιοχή, έτσι οι κάτοικοι κάνουν το σταυρό τους και περιμένουν να περάσει η περίοδος της συγκομιδής της ελιάς μέχρι να φύγουν οι εργάτες και να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα.
Ευθύνες δεν μπορούμε να ρίξουμε ούτε στην αστυνομία, γιατί δεν έχει τον επαρκή αριθμό αστυνομικών να φυλάξει την περιοχή, ούτε πολλές φορές στους ίδιους τους διαρρήκτες, γιατί την πείνα τους κοιτάνε να χορτάσουν οι άνθρωποι, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων που το κάνουν επαγγελματικά.
Εδώ ευθύνεται το κράτος που δεν μπορεί να ελέγξει πόσοι μπαίνουν μέσα στη χώρα και που πάνε, που δεν φακελώνει τον κάθε ξένο και τον κάθε σεσημασμένο και τους αφήνει ανεξέλεγκτους και κάνουν ότι θέλουν, όπου θέλουν. Εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κλειδώνουμε τα σπίτια μας καλά. Και τα βράδια να αφήνουμε κανένα φως αναμμένο εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού. Ας πάρουμε και κανένα σκυλάκι ρε παιδιά που να γαβγίζει λίγο, χωριό είμαστε όλα χρειάζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες