5 Οκτωβρίου 2020

Αποχαιρετισμός σε μία σπουδαία δασκάλα.

Ο Πρόεδρος τους χωριού και μαθητής της Κυρίας Νίτσας, Τάσος Γαλάνης, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη της, εξ ονόματος όλου του χωριού, εκφώνησε τον επικήδειο αναφέροντας τα εξής:
Αγαπημένη μας δασκάλα, Γεμάτος θλίψη και συγκίνηση για την απώλεια σου, αισθάνομαι την από καρδιάς παρόρμηση να σου απευθύνω τον επιτάφιο λόγο, το ύστατο χαίρε για την αναχώρησή σου από την επίγεια στην επουράνιο ζωή, στεκόμενος περίλυπος μαζί με τις συμπατριώτισσες και συμπατριώτες σου προ της σορού σου.
Αποτείουμε όλοι εμείς σήμερα, ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε σένα, στην εξαίρετη και παραδειγματική μάνα, σύζυγο και φωτισμένη άριστη Εκπαιδευτικό και δασκάλα μας κυρία Αικατερίνη Γεωργακοπούλου ή πιο γνωστή και οικεία σε όλους, «δασκάλα κυρία Νίτσα».
Στην καταξιωμένη κόρη του χωριού μας, όπου γεννήθηκε και μορφώθηκε σε δύσκολους χαλεπούς καιρούς και σε εξίσου δύσκολα και τραχιά μεταπολεμικά χρόνια προσέφερε, επι 25ετία περίπου, αγόγγυστα, υπομονετικά και στοργικά τους καρπούς της μόρφωσής της σε εκατοντάδες παιδιά του χωριού της και χωριού μας, του Πύργου. ..............
Ένας από αυτούς τους μαθητές σου είμαι κι’ εγώ, όπου σου μιλώ τώρα αγαπημένη μας δασκάλα, αποχαιρετώντας σε στο μεγάλο και τελευταίο ταξίδι σου.
Ευτυχίσαμε να σε έχουμε δασκάλα μας πολυαγαπημένη κυρία Νίτσα στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας και σου χρωστάμε το «ευ ζήν», γιατί, ως εμπνευσμένος και χαρισματικός άνθρωπος, μας ενέπνευσες την αγάπη για τη μόρφωση, την πνευματική καλλιέργεια τους ανοικτούς ορίζοντες, την ελευθερία, την σωφροσύνη, την εργατικότητα , την ακεραιότητα, την κοινωνική προσφορά.
Μας μεταλαμπάδευσες διαχρονικές αξίες και ιδανικά, όπως την αγάπη για το έθνος μας και τον τόπο μας, την αγάπη για τον Θεό και τον άνθρωπο, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα.
Θα θυμόμαστε πάντα τον σοβαρό σου λόγο, το χαμόγελο σου, την ομορφιά και την ακτινοβολία της προσωπικότητάς σου. δεν υπήρξες μόνο μια εξαιρετική δασκάλα, υπήρξες μια σπουδαία παιδαγωγός, επιτυχημένη σε όλους τους τομείς της ζωής: δασκάλα, σύζυγος, μητέρα.
Φεύγεις πλήρης ημερών, θαλερή ως τις τελευταίες σου στιγμές, έχοντας αφήσει πίσω σου σπουδαίο έργο στο χωριό μας, όπως επίσης αφήνεις ένα τιμημένο όνομα στα παιδιά και τα εγγόνια σου, ζηλευτή υστεροφημία. Θα μας συντροφεύουν ως ζωντανή ανάμνηση της μορφής και της προσφοράς σου οι πολυάριθμες αναμνηστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες σου, με τις μαθήτριες και τους μαθητές των τάξεών σου, αλλά και αυτές των πάμπολλων μαθητικών εκδηλώσεων που διοργανώνατε μαζί με τον αείμνηστο και εφάμιλλο σε προσφορά σύζυγο σου, δάσκαλό μας Νίκο Κωστάκη. Κάθε σπίτι στο χωριό έχει τουλάχιστον μία, να βλέπουμε, να θυμόμαστε και να λέμε με νοσταλγία, συγκίνηση και αγάπη: Να εδώ, στο δημοτικό, με την δασκάλα μας την κυρία Νίτσα!!
Στα πολυαγαπημένα σου τέκνα Κική, Παναγιώτη και Γιάννη, στα εγγόνια σου και σε όλους τους συγγενείς σου ευχόμαστε όλοι ολόψυχα την εξ ύψους παρηγορία.
Ο Θεός να σας χαρίζει υγεία να την θυμάστε και να την μνημονεύετε με τιμή και αγάπη και για την μακαριστή μας και προσφιλέστατη δασκάλα κυρία Νίτσα, ας αναπαύσει την ψυχή της εν χώρα ζώντων, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός, εναγκαλίζουσα ξανά και συντροφεύουσα αιωνίως τον εξίσου αγαπημένο μας και σεβαστό σύζυγο της, αείμνηστο δάσκαλο Νίκο Κωστάκη.
Αιωνία σου η Μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες