24 Αυγούστου 2017

Ανακοινώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας για τα προβλήματα υδροδότησης και τη στάση των υπευθύνων.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 1

Για άλλη μια χρονιά οι κάτοικοι του Πύργου Τριφυλίας, των Γαργαλιάνων και των γύρω χωριών, λένε- στην κυριολεξία- κατακαλόκαιρο, «το νερό – νεράκι».
Κι ενώ οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι από αυτή την απελπιστική κατάσταση, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΤ και του δήμου, αντί να προσπαθήσουν ώστε να δοθεί λύση και να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση- που έπρεπε να έχει δοθεί εδώ και χρόνια γιατί το πρόβλημα δεν είναι σημερινό- δηλώνουν άγνοια και διαψεύδουν αυτούς που διαμαρτύρονται.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος..........
της ΔΕΥΑΤ κύριος Παναγιώτης Γυφτάκης, δήλωσε στο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας Κουκούμη Σαράντο, που τον επισκέφθηκε σήμερα 11/8/2017 για να διαμαρτυρηθεί για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση: «Δεν υπάρχει πρόβλημα, εμένα δε με έχει ενοχλήσει κανείς μέχρι σήμερα και αν παρουσιάζονται κάποια μικροπροβλήματα κατά καιρούς, φταίνε οι κάτοικοι που προτιμούν να ποτίζουν τους κήπους τους από το να έχουν νερό να πίνουν και δεν δέχονται το νερό της γεώτρησης να το ρίξουμε στη δεξαμενή». Δηλαδή για τα προβλήματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, υπεύθυνοι είναι αυτοί που ποτίζουν πέντε ρίζες ντομάτες κι όχι οι ίδιοι που επί τόσα χρόνια δεν έχουν αντικαταστήσει το παμπάλαιο και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων, από αμιαντοσωλήνες, σάπιο δίκτυο, που με τις συχνές βλάβες έχουν τεράστιες απώλειες νερού.
Ας μας πουν πόσες ώρες διακοπής νερού είχαν και οι μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, όπως το «COSTA NAVARINO»; Ή μήπως επειδή πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαρκή υδροδότηση και την αδιατάραχτη λειτουργία αυτών των μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνουν να υποφέρει ο λαός της περιοχής;
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να μην «τσιμπήσουν» στην καλλιέργεια «κοινωνικού αυτοματισμού» που προσπαθούν να σπείρουν οι υπεύθυνοι ανάμεσα στο λαό.
Να διεκδικήσουν οργανωμένα να έχουν μόνιμη και διαρκή πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, που να εξυπηρετεί όλες τους τις ανάγκες.
Το νερό, ως δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα, που είναι αναγκαίο όχι μόνο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά για τη διατήρηση της ίδιας της ζωής.

Κυπαρισσία, 11/8/2017
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2

«Η Δ.Ε.Υ.Α. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ»

Επανερχόμενοι-μετά την από 11-08-2017 ανακοίνωσή μας – στο πρόβλημα υδροδότησης που υφίσταται εδώ και αρκετές ημέρες στην Τ. Κοινότητα Πύργου Τριφυλίας και τις γύρω κοινότητες του τ. Δήμου Γαργαλιάνων επισημαίνουμε τα εξής :
Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑ Τριφυλίας με σύμφωνη γνώμη του τοπικού προέδρου για να γλυτώσουν από την κατακραυγή των κατοίκων που επί τόσες μέρες τους έχουν αφήσει χωρίς νερό, προέβησαν σε μια ανεύθυνη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων ενέργεια . Άντλησαν νερό από μια παλιά γεώτρηση που σε προηγούμενη ανάλυση είχε κριθεί ακατάλληλο για πόση κι αφού το έριξαν σε δεξαμενή που είχε να καθαριστεί 19 χρόνια με μοτέρ το μεταφέρουν στο κεντρικό δίκτυο. Αντί, δηλαδή, να στείλουν πρώτα δείγματα νερού για ανάλυση και να καθαρίσουν τη δεξαμενή , υπόσχονται να τα κάνουν εκ των υστέρων , για να κατευνάσουν την αγανάκτηση κ ανησυχία του κόσμου . Κι αν η νέα ανάλυση δείξει ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση, ποιος θα αποκαταστήσει τη βλάβη που μπορεί να έχει υποστεί η υγεία των κατοίκων? Παίζουν με τη ζωή των κατοίκων? Ζητάμε να διακόψουν άμεσα την υδροδότηση από αυτή την πηγή μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού και αφού καθαριστεί η δεξαμενή να τη θέσουν σε λειτουργία.
Με τα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης της Κυπαρισσίας που αποτελείται από παλιούς και καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες και επί πλέον αυτήν την περίοδο άρχισε κι αυτό να εμφανίζει βλάβες ,σπασίματα ,διαρροές και διακοπές νερού ,θα ασχοληθεί κανείς από τους υπευθύνους στα σοβαρά για την αντικατάστασή του? Η επειδή οι αμιαντοσωλήνες είναι σκεπασμένοι με χώμα και δεν φαίνονται όπως δεν φαίνονται και οι καρκινογόνες ουσίες που καταπίνουν οι άνθρωποι και δεν χαλάει η «επικοινωνιακή μόστρα» της δημοτικής αρχής το έχουν αφήσει στο έλεός του και το λαό στη «μακροθυμία του Κυρίου»? Μέχρι πότε?

Κυπαρισσία 13/8/2017







2 σχόλια:

  1. Αντι να ξοδεψουν 21000 ευρω για την αναπαρασταση τη Γριας , και 16000 ευρω για την Τσαλιγοπουλου ,μηπως επρεπε να ξεκινησουν να φτιαχνουν τις βάβες στο δικτυο λεω εγω τωρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για οτι οτι εχουν κανει τα πηγαδια τους ολοι βοθρους,καμμια αναφορα.Αυτο το φαινομενο μονο εδω στην Μεσσηνια το συναντησα.Στο Μαραθο τα στελνουν και με γεωτρηση κατευθειαν στον υδροφορο.Οτι πετανε τα νερα χρησης απο τα σπιτια τους στα πεζοδρομια,δεν το εχει δει κανενας.Καμμια λογικη,κανενας σεβασμος για το περιβαλλον.Ερχετε η ωρα του λογαριασμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες