25 Απριλίου 2016

Διημερίδα σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων.

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια συνδιοργανώνουν για τρίτη χρονιά διημερίδα σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Μαΐου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Filoxenia, στην Καλαμάτα. Οι εργασίες του διημέρου θα διεξαχθούν με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. .......
Στόχος της διημερίδας παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων. Παράλληλα θα γίνει και δικτύωση με μεγάλους ξένους αγοραστές.
Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας θα γίνει ενημέρωση μεταξύ άλλων για την ποιότητα, τις εξαγωγικές προοπτικές, θέματα marketing και συσκευασίας καθώς και για τις νέες τάσεις της αγοράς. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τέσσερα workshops με σκοπό την περαιτέρω ανάλυση βασικών θεμάτων σχετικά με τις εξαγωγές. Τις ενημερωτικές εργασίες της Διημερίδας θα πλαισιώνουν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα μπορούν να συμμετάσχουν σε επαγγελματικές συναντήσεις με αγοραστές από χώρες όπως Oλλανδία, Γερμανία, Σκανδιναβικές, Βέλγιο, Αγγλία και Κύπρο, όπου μπορούν να προβάλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα-συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (προσπέκτους, καταλόγους προϊόντων κλπ).
Τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών που θα πάρουν μέρος στις επαγγελματικές συναντήσεις είναι:
α) να διαθέτουν εξαγωγική εμπειρία (υφιστάμενη εξαγωγική δραστηριότητα, συμμετοχή σε Εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές)
β) να διαθέτουν ενημερωτικό-προωθητικό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά (προωθητικό φυλλάδιο, roll up banner 2X0,8 μ. κτλ)
γ) να διαθέτουν δείγματα του προϊόντος
Η επίσημη γλώσσα των επιχειρηματικών συναντήσεων θα είναι τα αγγλικά.
Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι δωρεάν.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως τις 18 Μαΐου 2016
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα
τηλ. :27210 62218
Email: kalamatacvb@messinianchamber.gr
ή κατά τις απογευματινές ώρες στο κιν.: 6986689093.
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Filoxenia, στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες