28 Μαΐου 2015

"Νέστωρ Οινοποιητική Μεσσηνίας Α.Ε.: Δέσμευση για διατήρηση της υψηλής ποιότητας.

Τη δέσμευση ότι η ποιότητα του "Νέστορα" θα παραμένει πάντα σε υψηλό επίπεδο, έδωσε χθες το απόγευμα, σε εκδήλωση στο "Ελίτ", ο Σπύρος Λαφαζάνης, διευθύνων σύμβουλος της "Λαφαζάνης Α.Ε." (με έδρα τις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας), που από πέρσι το καλοκαίρι συνέπραξε με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό "Νέστωρ" και δημιούργησαν την "Νέστωρ Οινοποιητική Μεσσηνίας Α.Ε.", με έδρα στον Πύργο Τριφυλίας.
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε ως «το πιο μεγάλο βήμα τη συνεργασία με το "Νέστορα", την 1η Αυγούστου 2014 και μίλησε για «ξεκάθαρη συμφωνία που εξασφαλίζει την αρμονία». Παρατήρησε πως «ήξερα τη δυναμική της περιοχής και είχα μαγευτεί από το οινοποιείο του "Νέστορα"» κι ενημέρωσε..............
ότι «ρυθμίσαμε όλες τις υποχρεώσεις του "Νέστορα" και εξοφλήσαμε τους παραγωγούς για τις οφειλές από το 2009 έως το 2013».
Ο Σπύρος Λαφαζάνης
Ο Χάρης Αβερκίου, αμπελουργός - οινοποιός και μέλος του "Νέστορα" ανέφερε ότι «το 2013 ο συνεταιρισμός ήταν στα πρόθυρα να σταματήσει κάθε λειτουργία. Το 2014 συμφωνήσαμε με την εταιρεία "Λαφαζάνης" σε μνημόνιο αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας». Εξήγησε ότι «επιλέξαμε τη συνεργασία με την εταιρεία "Λαφαζάνης", γιατί: Ηταν η πλέον συμφέρουσα πρόταση. Εξασφάλιζε τη διατήρηση του ονόματος "Νέστωρ". Δε θα άλλαζε τη φυσιογνωμία του ναού του οίνου.

Εξασφάλιζε την απορρόφηση των σταφυλιών των μελών του συνεταιρισμού και εξόφληση των οφειλών προς παραγωγούς και υπαλλήλους, ενώ ανέλαβε υφιστάμενες υποχρώσεις του συνεταιρισμού». Υπενθύμισε, ότι, ομόφωνα αποφασίστηκε η συνεργασία από τη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού.
Στη χθεσινή εσπερίδα μίλησαν ακόμα: Η αρχαιολόγος Ευαγγελία Μαλαπάνη, με θέμα "Αμπελοοινική ιστορία και παράδοση Μεσσηνίας". Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, με ηχογραφημένο μήνυμα, με θέμα "Σύγχρονη αμπελουργία και δυναμικές εξέλιξης". Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, με θέμα "Ανάπτυξη Μεσσηνίας μέσω καινοτόμων δράσεων". Η Αθηνά Λαφαζάνη, υπεύθυνη μάρκετινγκ και επικοινωνίας, με θέμα "Προοπτικές οινοτουριστικής ανάπτυξης στη Μεσσηνία".
Σε ανακοίνωση της νέας εταιρείας επισημαίνεται ότι «επιδίωξή της είναι να συμβάλει κατά το δυνατόν στην εμπέδωση της μεσσηνιακής προέλευσης στον αμπελο-οινικό τομέα, ως ιδιαίτερα ποιοτικής και αξιόπιστης, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το "Μεσσηνιακό καλάθι".
Η εταιρεία έχει επίσης στα πλάνα της να συμβάλει στην πολύ σπουδαία τουριστική ανάπτυξη, που ήδη παρατηρείται στο νομό, με μια ιδιαίτερη πτυχή του, τoν οιίνοτουρισμό, με προσέλκυση επισκεπτών στο οινοποιείο της και με την προσπάθεια δημιουργίας, από κοινού με άλλες τοπικές επιχειρήσεις, των δρόμων κρασιού της Μεσσηνίας».

Γ.Σ. απο Ελευθερία
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/epixeiriseis/item/65930-nestor-oinopoiitiki-messinias-ae-desmefsi-diatirisis-ypsilis-poiotitas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες