1 Μαΐου 2014

Eπιδοτήσεις θα παίρνουν μόνο όσοι παράγουν.

«Δεν μπορείς να επιδοτηθείς αν δεν παράγεις», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνέντευξη του στο Παρατηρητήριο για την Κρίση αναφορικά με τις προοπτικές του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα.
«Η φιλοσοφία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είναι ότι αν δεν παράγεις δεν μπορείς να επιδοτηθείς. Αυτό είναι στρατηγική αλλαγή. Όσο επιδοτούσε την έκταση, δεν έβλεπε κανείς αν και τι παρήγαγες» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την νέα ΚΑΠ υπενθυμίζει ακόμα ότι η χώρα θα πάρει τα ίδια χρήματα με αυτά που πήρε την προηγούμενη επταετία. ,........

Για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ του συνεργατισμού, αλλά του υγιούς συνεργατισμού, διαβεβαιώνοντας ότι για τους εικονικούς συνεταιρισμούς θα ξεκαθαριστούν τα πάντα, καθώς γίνονται έλεγχοι και αναμένονται τα πρώτα πορίσματα.
«Έτσι, ανοίξαμε το μητρώο του συνεργατισμού, όπου ο νόμος το προέβλεπε αλλά δεν είχε λειτουργήσει έως τώρα. Η Ελλάδα φαίνεται να είχε 6.000 συνεταιρισμούς. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει μόνη της το 25-30% των συνεταιρισμών όλης της Ευρώπης; Ήδη από τα αρχεία προκύπτει ότι μόνο γύρω στις 3.000 ήρθαν να δηλωθούν.»
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσαυτάρης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες ενίσχυσης των νέων που στρέφονται στην ύπαιθρο για να βρουν εργασία: «Εμείς δεν θέλουμε να πάνε μόνο άνεργοι, αλλά και άνθρωποι από επιλογή, που ίσως έχουν εργασία. Άνθρωποί που επιθυμούν να πάνε στην ύπαιθρο και να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία».
Τέλος, σε ερώτηση για το ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της ελληνικής γεωργίας, ο υπουργός αναφέρει ότι είχε ζητηθεί παλιότερα στη χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας με τις τράπεζες και μετά αυτό της Δανίας.
«Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο. Η Σαντορίνη αποτελεί πρότυπο νησιώτικης παραγωγής και το Μέτσοβο πρότυπο ορεινής παραγωγής. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την παράδοση αυτού του τόπου, να βελτιώσουμε το ζωικό κεφάλαιο, να γεμίσουμε την Ελλάδα 'Μέτσοβα και Σαντορίνες', να εφαρμόσουμε προγράμματα για την ορεινή και νησιωτική οικονομία και φυσικά και για τον κάμπο.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τσαυτάρη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες