16 Μαΐου 2014

Σε κίνδυνο οι επιδοτήσεις και παράταση μεχρι τέλος Μαΐου για την ενεργοποίηση

Ατέλειωτες «ουρές» και απερίγραπτη ταλαιπωρία από χιλιάδες δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης που σπεύδουν στους πιστοποιηµένους φορείς για να κατοχυρώσουν τα δικαιώµατα τους, είναι η εικόνα µιας χώρας που διοικείται από ένα κράτος το οποίο δυσκολεύεται ακόµα και να διασφαλίσει τις επιδοτήσεις του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 16 Μαΐου μαζί με το περιοδικό el!..........

Η κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις των πιστοποιηµένων φορέων, αλλά και των κοντινότερων σε αυτούς Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, από τον κόσµο που ταλαιπωρείται, είναι απίστευτη! Το ζητούμενο δε είναι ότι ο συντονιστής του ΟΣΔΕ θέλοντας να επιβάλει σε ποιον φορέα θα κάνουν οι αγρότες τις δηλώσεις τους, τους «μανατζάρει» μέσα από τη διαδικασία των εξουσιοδοτήσεων που έπρεπε να έχουν συμπληρώσει μέχρι τις 15 Μαΐου.
Οι δικαιούχοι στήνονται σε τεράστιες «ουρές» µπροστά στα γραφεία των υπαλλήλων φορέων και στα γκισέ των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών για να συµπληρώσουν, να υπογράψουν, να πάρουν γνήσιο της υπογραφής για συνολικά τρεις εξουσιοδοτήσεις και στη συνέχεια να τις καταθέσουν µαζί µε άλλα δικαιολογητικά, προκειµένου να κατοχυρώσουν τα χρήµατά τους. Πηγαινοέρχονται µεταξύ φορέων και Κ.Ε.Π., κουράζονται, αγανακτούν και διαµαρτύρονται.
Φέτος η διαδικασία για την ενεργοποίηση των δικαιωµάτων του ΟΣ∆Ε ξεκίνησε µε µεγαλύτερη καθυστέρηση από κάθε άλλο χρόνο, µόλις 12–13 ηµέρες πριν τη λήξη της προθεσµίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά η διαδικασία φέτος περιλαµβάνει ακόµα µεγαλύτερη γραφειοκρατία.
Εν τω μεταξύ σιωπηρή παράταση έως το τέλος Μαΐου δώθηκε για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων χωρίς ποινή για τους παραγωγούς.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/37654-energopoiisi-dikaiomatwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες