7 Μαΐου 2014

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα


H ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί όλο το λαό της Μεσσηνίας στη κεντρική του συγκέντρωση την Παρασκευή 9 Μάη στις 20:00 στην κεντρική πλατεία με κεντρική ομιλήτρια τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ και υποψήφια ευρωβουλευτή. Επίσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντ. Κατσάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Δ. Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. .........

Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται είναι αναγκαίο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στην ανεργία και στην φτώχεια. Πρέπει ο μεροκαματιάρης, ο άνεργος, ο φτωχός αγρότης και ΕΒΕ, ο συνταξιούχος και ο νέος άνθρωπος να αναλογιστούν πόσα πλήρωσαν αυτοί και οι οικογένειές τους όλα αυτά τα χρόνια στο όνομα της κρίσης για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για την ένταξη και την παραμονή στην ΕΕ.
Σ΄αυτές της εκλογές το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: Ή θα κυριαρχήσει το «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω» ή θα εκφραστεί γνήσια η αντίθεση στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις της. Θα δοθεί ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και προς όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Στο ερώτημα «γιατί ΚΚΕ» απαντάμε:
· -Παλεύει καθημερινά για να εμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπάσει ο λαός μέτρα ανακούφισης, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται για τη χειραφέτησή του και καλεί στην πάλη για να φέρει πιο κοντά την προοπτική, για να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια.
· -Δεν αποδέχεται τις δεσμεύσεις της ΕΕ, μάχεται με συνέπεια ενάντια στις αντιδραστικές της επιλογές για να εμποδίσει τα μέτρα και τις κατευθύνσεις της.
· -Είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε το δρόμο στη λαϊκή ευημερία, με το λαό στην εξουσία.
ΚΚΕ γιατί:
· -Είπε και λέει την αλήθεια. Είναι αξιόπιστο και φερέγγυο.
· -Προτείνει τη μόνη λύση που συμφέρει το λαό και τους νέους.
· -Αγωνίζεται για να μη συμμετέχει η χώρα μας στις επεμβάσεις και τους πολέμους που εξαπολύουν κατά των λαών η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Για να προστατευτεί ο λαός και η χώρα. Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία είναι δυστυχώς χειροπιαστό παράδειγμα γι΄ αυτό.
Να μην πέσει κανείς στις παγίδες περί μονοδρόμου της ΕΕ, ότι αυτή είναι που θα μας σώσει από την καταστροφή και όταν έρθει ανάκαμψη θα αποκατασταθούν οι αδικίες, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ. Η ΕΕ πρωτοστάτησε στην επιβολή της χρεοκοπίας του λαού. Η ανάκαμψη όταν και εφόσον έρθει, θα είναι αναιμική και προσωρινή και θα έχει ως προϋπόθεση τα πιο φτηνά χέρια και την αύξηση της εκμετάλλευσης. Η φοροεξόντωση, η ανεργία και τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζουν.
Είναι κοροϊδία, επίσης, αυτό που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η «ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει υπέρ των λαών». Η ΕΕ όσο θα υπάρχει, μόνο χειρότερη θα γίνεται. Να μη τσιμπήσει ο λαός στα goMerkel από τα προεκλογικά μπαλκόνια. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του ήταν αποκαλυπτικός. «Η επαναφορά του 13 και 14 μισθού δεν είναι προτεραιότητα, δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους εργοδότες να κάνουν προσλήψεις, θα αρθούν οι αδικίες του μνημονίου και όχι το ίδιο το μνημόνιο, θα καταργηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες». ΟΧΙ! Τα παραπάνω δεν τα είπε ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος βεβαίως τα λέει καθημερινα, αλλά ο Α. Τσίπρας.
Τέλος είναι επιτακτική ανάγκη να απομονωθεί και να καταδικαστεί η ναζιστική ΧΑ που έχει εγκληματική ιδεολογία και δράση. Να καταδικαστούν επίσης και αυτοί που τη χρησιμοποιούν ως μαστίγιο και φόβητρο ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένουμε τους υποψήφιους δημάρχους κ. Νίκα, Μάκαρη, Μπρεδήμα και Αντωνόπουλο να πάρουν θέση για τη θρασύδειλη καταστροφή των πανό του ΠΑΜΕ κα του ΜΑΣ από τα μέλη της ΧΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες