30 Απριλίου 2014

Αφαντο έργο διαφημίζει σε φυλλάδιο ο Τατούλης

Αφαντο παραμένει το έργο της ολοκλήρωσης του νέου δρόμου Ρωμανού - Γαργαλιάνοι, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και στελεχών της Περιφερειακής Αρχής. Εργο που ήταν να δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ το περασμένο φθινόπωρο, αρχικά και στη συνέχεια, πριν από το φετινό Πάσχα.
Πρόκειται για το πολύπαθο έργο που διαφημίζει στο προεκλογικό φυλλάδιό του ο Τατούλης, που ήταν να ολοκληρωθεί το 2008, από το Γ’ ΚΠΣ, η αιρετή Περιφέρεια το βρήκε να υλοποιείται με σοβαρά προβλήματα, λόγω των απαλλοτριώσεων και το 2011 αποφάσισε και διέλυσε την εργολαβία. ..............

Από τότε μόνο λόγια και υποσχέσεις.
Χαρακτηριστικά να επισημάνουμε κατά καιρούς δηλώσεις - εξαγγελίες του κ. Τατούλη και άλλων υπηρεσιακών και αιρετών στελεχών της Περιφέρειας:
8 Φεβρουαρίου 2012: Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ε": «Ολα τα έργα της Μεσσηνίας... θα γίνουν από το ΕΣΠΑ, από διάφορα προγράμματά του - κι εκείνα που δε θα γίνουν θα πάρουν σειρά για το... επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης: Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι του νομού. Ξεκινώντας από αυτά που συνιστούν είδηση -γιατί κυριολεκτικά... χάθηκε η μπάλα με την πληθώρα των έργων και των αιτημάτων που ακούστηκαν- ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι: Στο τομεακό του υπουργείου Υποδομών εντάχθηκαν οι δρόμοι Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, Γαργαλιάνοι - Ρωμανού και η παράκαμψη Φιλιατρών».
7 Δεκεμβρίου 2012: «Ο κ. Τατούλης, επίσης, αναφέρθηκε στο οδικό έργο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, λέγοντας ότι προχωρούν οι διαδικασίες ένταξής του ώστε να ολοκληρωθεί. Μάλιστα, το χαρακτήρισε πολύπαθο έργο, υποστηρίζοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο με τις αποφάσεις των δικαστηρίων έχει επιβαρυνθεί για απαλλοτριώσεις με 9 εκατομμύρια ευρώ».
6 Ιουνίου 2013: «"Είναι υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου στο δρόμο Ρωμανού - Γαργαλιάνοι. Λογικά θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι το φθινόπωρο". Αυτά απάντησε σε ερώτησή μας, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ. Κωστόγιαννης, για το πολύπαθο οδικό έργο της δυτικής Μεσσηνίας. Ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ένταξής του στο ΕΣΠΑ, για το λόγο ότι ξεκίνησε από το Γ’ ΚΠΣ και σταμάτησε η κατασκευή του με διάλυση της εργολαβίας. Εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός του θα είναι πάνω από 20 εκ. ευρώ με αναθεωρημένες τιμές».
14 Σεπτεμβρίου 2013: Ο κ. Τατούλης στην Κυπαρισσία, στην τοπική γιορτή: «Επίσης, είπε ότι στο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί και η ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, καθώς επίσης δήλωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά - παράκαμψη Φιλιατρών».
7 Φεβρουαρίου 2014: «Για το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, ο κ. Αλευράς υπενθύμισε πως είναι έργο που ξεκίνησε από το 3ο ΚΠΣ με προϋπολογισμό 18 εκ. ευρώ και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2009: "Δυστυχώς, όμως, υπήρξαν πολλά προβλήματα με απαλλοτριώσεις κι άλλα ζητήματα και η εργολαβία διαλύθηκε. Τώρα συντάχθηκε επικαιροποιημένη μελέτη για το υπόλοιπο κομμάτι, η οποία έχει κατατεθεί στην ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για την ένταξή της στο ΕΣΠΑ. Εκτιμούμε ότι εντός διμήνου το έργο θα δημοπρατηθεί. Το έργο αυτό, δυστυχώς, έχει γίνει “γεφύρι της Αρτας” και, επιτέλους, θα προχωρήσει δίνοντας ανάσα στην περιοχή". Απαντώντας ο κ. Αλευράς σε ερώτηση είπε ότι οι απαιτήσεις του προηγούμενου εργολάβου έχουν πάρει τη δικαστική οδό. Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος εργολάβος διεκδικεί 10 εκατ. ευρώ».
πηγή Ελευθερία
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/36712-afanto-ergo-diafimizei-tatoylis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες