1 Μαρτίου 2014

Πως θα μπορούσαμε να φτιάξουμε το δικό μας χαρταετό!!!

   Για την δημιουργία του δικού μας χαρταετού θα χρειαστούμε τρία ελαφρά πηχάκια από ξύλο, περίπου 80 εκ. το καθένα, χαρτί ή πολύ λεπτό νάιλον, γερό σπάγγο, λεπτό σύρμα, κολλητική ταινία και χρωματιστά χαρτιά για την ουρά. Σε ότι αφορά την κατασκευή στα άκρα από κάθε πηχάκι κάνουμε δύο μικρές εγκοπές. Δένουμε γερά μεταξύ τους τα τρία πηχάκια από τη μέση με το σπάγγο και αφήνουμε περίπου μισό μέτρο ακόμα σπάγγο να κρέμεται. Στην άκρη από το ένα πηχάκι στερεώνουμε γερά το σύρμα και το περνάμε περιμετρικά γύρω από το σκελετό του χαρταετού, κάνοντας μία στροφή με το σύρμα σε κάθε πηχάκι, εκεί που έχουμε κάνει την εγκοπή.Φροντίζουμε όπως θα γυρίζουμε το σύρμα, οι αποστάσεις μεταξύ των άκρων από τα πηχάκια να διατηρούνται σταθερές, έτσι ώστε στο τέλος να έχουμε ένα κανονικό εξάγωνο. Ακουμπάμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή στο πλαστικό και το κόβουμε γύρω-γύρω του, αφήνοντας ένα περιθώριο 3-5 εκατοστών............

   Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη και να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του χαρτιού όπως μας αρέσει, έτσι ώστε να έχουμε έναν μοναδικό χαρταετό. Μπορούμε να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά ή να ζωγραφίσουμε την σημαία της αγαπημένης μας ομάδας, πρόσωπα, πουλιά και ζώα.
   Κατόπιν ξαναβάζουμε τον σκελετό πάνω στο χαρτί ή το πλαστικό, γυρίζουμε τα περιθώρια προς τα μέσα και τα κολλάμε με κολλητική ταινία. Σε δύο άκρα στερεώνουμε σπάγγο για να δέσουμε στην μέση του την ουρά  Η ουρά πρέπει να είναι 3-4 φορές μακρύτερη από το μήκος του αετού, έτσι ώστε να έχει σταθερότητα όταν πετάει. Την ουρά μπορούμε να την κατασκευάσουμε, από λωρίδες που θα έχουμε κόψει από εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά, μεγέθους 20Χ20 εκατοστά, τα οποία δένουμε στον σπάγγο σε απόσταση περίπου 15-20 εκατοστών το ένα από το άλλο.
   Τέλος, στα αντίθετα άκρα από αυτά που δέσαμε την ουρά, δένουμε τα ζύγια. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Όλη η επιτυχία για το πέταγμα του χαρταετού μας βρίσκεται στα ζύγια του. Τα ζύγια, είναι δύο κομμάτια σπάγγος δεμένος από τα δύο άκρα που προαναφέραμε, που το καθένα ενώνεται με το σπάγγο που αφήσαμε να κρέμεται από το κέντρο του χαρταετού. Τα ζύγια πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο.Στο σημείο της ένωσης δένουμε έναν γερό σπάγγο, την καλούμπα. Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακρυά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και ... ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες