17 Μαρτίου 2014

Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Καλαμάτα με θέμα τη σήμανση αξιοθέατων και μνημείων, στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος Leader ¨ Η Ζωή στο Μεσσηνιακό Ελαιώνα¨.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων για την πορεία υλοποίησης του έργου, συζήτηση για τον καθορισμό των χώρων παρέμβασης ,και καθορισμός των εκπροσώπων της Π.Ε Μεσσηνίας για την υλοποίηση της μελέτης.
«Η μελέτη σήμανσης αξιοθέατων της ζωής στον Μεσσηνιακό Ελαιώνα»,θα προβλέπει την τοποθέτηση ¨ ειδικών πινακίδων¨, σε κομβικά σημεία της περιοχής , ενώ για την χρηματοδότηση του προαναφερθέντος έργου έχει δεσμευθεί δημόσια δαπάνη 100.000,000 € ,μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Η μελέτη θα αφορά αρχαιολογικούς χώρους , θρησκευτικά μνημεία , μουσεία, οικισμούς με ιστορικό , αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και μονοπάτια. .....

Στο πλαίσιο αυτό, σε καίρια σημεία, όπως στο αεροδρόμιο, σε λιμάνια, στην είσοδο του Νομού και των πόλεων θα τοποθετηθούν πινακίδες με οθόνες αφής ,όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να πλοηγηθεί στη Μεσσηνία ,να δει ιστορικά στοιχεία ,φωτογραφίες, καθώς και την διαδρομή που θα επιλέξει για να φτάσει στον προορισμό του.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης , πρόκειται για ένα ιδιαιτέρα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στη διευκόλυνση των επισκεπτών και στη γενικότερη τουριστική προβολή και ανάπτυξη του Νομού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες