7 Φεβρουαρίου 2014

Αντίδρουν οι λογιστές που βλέπουν να χάνουν το μονοπώλιο.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) μετά από επικοινωνία με μέλη του και λογιστές φοροτεχνικούς εκφράζει την διαμαρτυρία του στην πρόθεσή των Αγροτικών Συνεταιρισμών (Α.Σ) να λειτουργήσουν γραφεία λογιστικής εξυπηρέτησης των παραγωγών αναλαμβάνοντας την τήρηση των λογιστικών τους βιβλίων καθώς και τη διεκπεραίωση άλλων λογιστικών εργασιών.
Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί σύμφωνα με το Ν. 2810/2000 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4015/2011 είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και έχουν εμπορική ιδιότητα. Στους σκοπούς τους δεν αναφέρεται η παροχή λογιστικών φοροτεχνικών υπηρεσιών στα μέλη τους, ούτε η δυνατότητα δημιουργίας «τμήματος» για την παροχή αυτών των υπηρεσιών και συνεπώς δεν προκύπτει από το νόμο η δυνατότητα των Α.Σ. να παρέχουν στα μέλη τους λογιστικές φοροτεχνικές υπηρεσίες...............
Οι νόμιμοι λογιστές φοροτεχνικοί δεν αναλαμβάνουν την τήρηση των λογιστικών βιβλίων καθώς και τη διεκπεραίωση άλλων λογιστικών εργασιών με δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση όπως επικαλούνται κάποιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί για να δικαιολογήσουν με ανακοινώσεις τους την δημιουργία των τμημάτων λογιστικής εξυπηρέτησης .
Πρόθεση του ΟΕΕ δεν είναι να αντιδικήσει με τους αγρότες αλλά από κοινού με τους επαγγελματικούς φορείς να παλέψει για την απόσυρση των εξοντωτικών προστίμων του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν.4174/2014) και των φορολογικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από 1.1.2014 .

http://www.oe-e.gr/oe/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες