8 Φεβρουαρίου 2014

Τους 18.000 τόνους "άγγιξε" η παραγωγή ελαιολάδου στην Τριφυλία

Ολοκληρώθηκε με καλές ειδήσεις η ελαιοκομική περίοδος στην Τριφυλία αγγίζοντας τους 18.000 τόνους σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας.
Ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ξεπεράστηκαν οι 18.000 τόνοι με αύξηση παραγωγής κυρίως βόρεια της Κυπαιρισσίας αλλά μείωση σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. προσθέτοντας ότι οι καλλιεργητικές πρακτικές στη Τριφυλία είναι μοναδικές με τους παραγωγούς να έχουν υψηλή εξειδίκευση με σταθερό μέσο όρο ακολουθώντας σύγχρονες καλλιεργητικές μέθοδοι παρά την ακαρπία σε όλη την χώρα. Εξάλλου έχουν εκσυγχρονιστεί οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις με το λάδι να είναι εξαιρετικής ποιότητας, χαμηλής οξύτητας χωρίς προσβολές από παθογόνα ή οργανισμούς.............

Για την σαφή εικόνα της συγκομιδής επισήμανε ότι η ελαιοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνια εμφανίζει δυναμική η οποία μπορεί αναλογικά να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Σχετικά με το πρόγραμμα των Νέων αγροτών εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέα παιδιά όπως πτυχιούχοι που θα υποβάλουν αιτήσεις από το Μάρτιο, ενώ οι δικαιούχοι έχουν σημαντικά ηλικιακά κριτήρια αλλά και στρεμματικά χαρακτηριστικά.
ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες