23 Ιανουαρίου 2014

Η διευκρινιστική εγκύκλιος για τα βιβλία των αγροτών

Στη δημοσιότητα δόθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου η πολυαναμενόμενη διευκρινιστική εγκύκλιος Θεοχάρη για τα λογιστικά βιβλία των αγροτών και την μετάταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο, δεν υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων από 1ης Ιανουαρίου 2014 αγρότες οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους.
Εάν µέχρι το τέλος της προηγούµενης διαχειριστικής περιόδου δεν είναι γνωστό το ύψος των δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούται ο αγρότης, θα λαµβάνεται υπόψη το ποσό της προπροηγούµενης διαχειριστικής περιόδου..............

Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν συνιστούν ιδιαίτερη επαγγελματική εγκατάσταση οι χώροι που ασκούνται οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις (χωράφια, ανεξάρτητα εάν υπάρχει σε αυτά ιδιαίτερη επαγγελματική εγκατάσταση, όπως ξηραντήρια, θερμοκήπια, χώροι εσταυλισμού ζώων, αποθήκες ζωωτροφών, εργαλείων, κλπ.) εφόσον στις εγκαταστάσεις αυτές δεν διενεργούνται συστηματικά συναλλαγές (δηλαδή λειτουργίας αυτών ως καταστήματα)."
Αναλυτικά η εγκύκλιος Θεοχάρη αναφέρει τα εξής: κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες