2 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση από ΕΛΓΑ για αγριόχοιρους.


Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος απάντηση έδωσε στην επιστολή που του είχε αποστείλει ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς , σχετικά με τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με την απάντηση αυτή, δεν είναι εφικτή η αποζημίωση των αγροτών, γιατί ένας κίνδυνος για να χαρακτηρισθεί ως ασφαλίσιμος, πρέπει να είναι “πραγματικός”, δηλαδή να είναι απρόβλεπτος, συγκεκριμένος και μετρήσιμος. Επιπλέον θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από γεωγραφική και χρονική διασπορά και διασπορά των παραγωγών. Σύμφωνα πάντα με τον ΕΛΓΑ, ο κίνδυνος από αγριόχοιρους δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλίσιμος, διότι είναι απόλυτα προβλέψιμος και εντοπίζεται σε συγκεκριμένο στενό γεωγραφικό πλαίσιο. ................

Όσον αφορά την πρότασή του Αντιπεριφερειάρχη να συμπεριληφθεί η επιδότηση αγοράς ηλεκτροφόρου περίφραξης στα μέτρα ενεργητικής προστασίας, ο κ. Έξαρχος απάντησε ότι ο ΕΛΓΑ προτίθεται να την εξετάσει την επόμενη περίοδο (2014), αφού για το έτος 2013 έχει ήδη εκδοθεί η Απόφαση Επιχορήγησης Μέσων Ενεργητικής Προστασίας.
Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες