16 Μαΐου 2013

Μέτρα για το ελαιόλαδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε στις 15 Μαΐου τα μέτρα που αποσκοπούν στην καλύτερη πληροφόρηση των καταναλωτών όσον αφορά το ελαιόλαδο, γεγονός που θα επιτευχθεί με τη βελτίωση των ετικετών από την 1η Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης για τη στήριξη του ελαιοπαραγωγικού τομέα.
"Οι ετικέτες θα πρέπει να αναγράφουν, πιο ευδιάκριτα και ευανάγνωστα, την ονομασία και την προέλευση του προϊόντος", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Στα μπουκάλια του ελαιολάδου που χρησιμοποιούνται από..................
τους πελάτες των εστιατορίων θα εφαρμοστεί ένα σύστημα που θα αποτρέπει την επαναχρησιμοποίησή τους αφού καταναλωθεί το περιεχόμενο που αναγράφεται στην ετικέτα.
Τον Ιούνιο του 2012 οι Βρυξέλλες είχαν παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους αλλά ταυτόχρονα να ενημερώνονται καλύτερα και οι καταναλωτές για τα προϊόντα.
'Αλλα μέτρα προβλέπουν την ένταση των ελέγχων για την ποιότητα του ελαιολάδου από το 2014 καθώς και την ενίσχυση των κυρώσεων στην περίπτωση νοθείας του προϊόντος.
Σημειώνεται πως η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, καταναλωτής και εξαγωγέας ελαιολάδου παγκοσμίως.
πηγή ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες