5 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη για την υποστήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη από ιατροφαρμακευτική φροντίδα.


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ».
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας συνολικότερα στην κατεύθυνση ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης των συμπολιτών μας, ημεδαπών και αλλοδαπών που έχουν ανάγκη από ιατροφαρμακευτική φροντίδα όπως π.χ. ανασφάλιστοι, άνεργοι, άποροι κτλ.
Βασικοί εισηγητές στη σύσκεψη ήταν ο ιατρός κ. Πουλόπουλος Αναστάσιος, στέλεχος του Κοινωνικού Ιατρείου στην Καλαμάτα και ο κ. Καμνιώτης Στέφανος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και συντονιστής του Κοινωνικού Φαρμακείου Καλαμάτας.  Από πλευράς του Δήμου συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.......................
ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας  και Συντονιστής του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κ. Αναστάσιος Πούλος, ο κ. Γεώργιος Σαμπαζιώτης (φαρμακοποιός) και ο κ. Χαράλαμπος Παγάνης.
Παρέστησαν  ακόμη στη σύσκεψη,  ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Μπόζος, φαρμακοποιοί και γιατροί των Φιλιατρών και εκπρόσωποι Συλλογικών Φορέων της πόλης.
Από τον πλούσιο προβληματισμό που αναπτύχθηκε και τις απόψεις- προτάσεις που κατατέθηκαν προέκυψε η ανάγκη ενός αποτελεσματικού συντονισμού στη στήριξη με ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη μέσω των υπαρχουσών δομών υγείας (Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας), των Φαρμακοποιών και των Ιατρών του Δήμου καθώς και στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μέσω των ανωτέρω φορέων.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας στην αρχική και καταληκτική του παρέμβαση, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Πυρσού για την πρωτοβουλία του και ευχαρίστησε τους εισηγητές της συνάντησης, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα, αρωγός και πρόθυμη στη συνεργασία με όλους τους Φορείς, που στους δύσκολους οικονομικά καιρούς εκφράζουν εν τοις πράγμασι  την κοινωνική τους αλληλεγγύη.
Αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στους Γαργαλιάνους και στην Κυπαρισσία, ώστε να οριστικοποιηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δεδομένης αυτής Κοινωνικής ευαισθησίας.         
  
Από το Γραφείο του Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες