23 Φεβρουαρίου 2013

Σε εκκρεμότητα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας

Σε εκκρεμότητα εξακολουθούν να βρίσκονται δύο σημαντικά οδικά έργα της Μεσσηνίας, η κατασκευή του νέου δρόμου Ρωμανού - Γαργαλιάνοι και η βελτίωση του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι με την παράκαμψη Πεταλιδίου στο δρόμο Ριζόμυλος - Κορώνη. Και οι χθεσινές απαντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη στις ερωτήσεις μας για τα συγκεκριμένα έργα, διατηρούν κι επιτείνουν την αβεβαιότητα για την υλοποίησή τους.
Για το Ρωμανού - Γαργαλιάνοι, είπε ότι έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση των εργασιών που απομένουν στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, όμως, τα δικαστήρια έβγαλαν ως αποζημίωση (για τις απαλλοτριώσεις) ένα ποσό που ξεπερνάει τα 8 εκ. ευρώ. Παρατήρησε, ακόμα, ότι το..................
έργο χρειάζεται άλλα τόσα χρήματα (πάνω από 15 εκ. ευρώ), με όσα είχε προκηρυχθεί ο προηγούμενος διαγωνισμός.
Για το Τζάνε - Καλαμάκι, προϋπολογισμού 23,4 εκ. ευρώ που έχει δημοπρατηθεί από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δικαστική διαδικασία (διενέξεις μεταξύ εργολάβων) και δήλωσε πως "δεν μπορούμε να παρέμβουμε".
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Για το Εργαστήρι Ελαιολάδου στην Καλαμάτα, που έχει μείνει στα λόγια εδώ και χρόνια, είπε ότι θα συνδεθεί η νανοτεχνολογία (το υπό δημιουργία Ινστιτούτο Ερευνας και Τεχνολογίας) με την παραγωγή, με τα είδη καλλιεργειών και με τη μεταποίηση. Ανέφερε πως έχουν ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να χειριστούν τα Ινστιτούτα Ελαιολάδου κι Εσπεριδοειδών, "να λειτουργήσουμε αυτές τις δομές".
απο Θάρρος

1 σχόλιο:

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες