19 Νοεμβρίου 2012

Ναι κορακιάσαμε.... αλλά όχι ο Βάλτος στο υδραγωγείο...

Απο την Εφημερίδα Ελευθερία:
 Το νερό... νεράκι λένε καθημερινά οι κάτοικοι του Πύργου Τριφυλίας, αφού όπως μαθαίνουμε το νερό διατίθεται με το... σταγονόμετρο.
Μάλιστα υδροφόρα γεμίζει από τον πυροσβεστικό κρουνό και μεταφέρει το νερό στη δεξαμενή του χωριού.

Πρόκειται πραγματικά για καταστάσεις περασμένων δεκαετιών, που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν από τη δημοτική αρχή, ώστε να σταματήσει πλέον η ταλαιπωρία στην περιοχή.
Με το σταγονόμετρο υδρεύονται αρκετά χωριά των Γαργαλιάνων με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα και η κατάσταση -που συνεχίζεται έτσι από το καλοκαίρι- να έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση τους κατοίκους της περιοχής.
Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στον Πύργο, την Τραγάνα, την Λεύκη και τον Μάραθο, όπως και στο Αμπελόφυτο του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Όλα αυτά τα χωριά υδρεύονται από τον Σύνδεσμό Υδρευσης “Τέλλος Αγρας”.

Από την μια τα προβλήματα με ................
τις συνεχείς βλάβες και από την άλλη η μείωση της παροχής νερού από την πηγή λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, φαίνεται ότι είναι τα αίτια του προβλήματος. Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Δεληγιάννης ο οποίος καυτηρίασε και την στάση των δήμων τονίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν βάλει τα χρήματα που οφείλουν, ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν όλες τις βλάβες οι οποίες είναι συνεχείς με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα. Επίσης τόνισε ότι έχουν «πέσει» και οι πηγές στο Αλικοντούζι λόγω της ανομβρίας που υπάρχει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα.
Αν και έχουν κόψει το νερό προς τους Γαργαλιάνους που πλέον καλύπτονται από τις γεωτρήσεις, εντούτοις οι ποσότητες δεν επαρκούν. Επίσης τόνισε ότι οι τεχνικοί του δήμου από τους Γαργαλιάνους και ο ίδιος είναι συνεχώς επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τις βλάβες που δημιουργούνται.

Για την κατάσταση που υπάρχει ειδικά στον Πύργο ο αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε πως οι ανάγκες του χωριού είναι περίπου στα 300 – 350 κυβικά και αυτή τη στιγμή φτάνουν μόλις 150. Το πρόβλημα, όπως παρατήρησε, συνεχίζεται από το καλοκαίρι και αυτές τις ημέρες είναι ιδιαίτερα έντονο.

Σημείωσε και αυτός ότι οι βλάβες του δικτύου μεταφοράς και η ανομβρία είναι τα αίτια. Ο δήμος ακόμη και με υδροφόρες μεταφέρει νερό και ενισχύει τις δεξαμενές του χωριού, ενώ τις ημέρες αυτές εξετάζεται η ενίσχυση και με ιδιωτική γεώτρηση.

1 σχόλιο:

  1. ΒΕΒΑΙΑ... ΜΕ ΤΟ ΛΑΜὊΓΙΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟΖΩΝΗ ΤΟΥ ΤΕΛΛΟΥ ΑΓΡΑ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες