2 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία από Πύργο Λεύκτρου. Συνέχεια θα έχει ο Πύργος Τριφυλίας για το ίδιο θέμα.


Απο την εφημερίδα Ελευθερία:
Οι καμπάνες ήχησαν στον Πύργο Λεύκτρου καλώντας τους κατοίκους να οργανωθούν με αφορμή τις συχνές διακοπές υδροδότησης -ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Χθες μάλιστα ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει ζητηθεί τόσο από το Δήμο Δυτικής Μάνης, όσο και από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης.................
να πραγματοποιηθεί έρευνα για την αιτία του συμβάντος. Οπως καταγγέλλουν στην “Ε” τόσο ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυριάκος Κουλουμπέρης, όσο και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελένη Μουνδρουλέα υπάρχουν ενδείξεις ότι η έτσι κι αλλιώς μικρή ποσότητα νερού που αναλογεί σε ημερήσια βάση στο χωριό χρησιμοποιείται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες για την κάλυψη των αναγκών των παραθαλάσσιων περιοχών του Δήμου Δυτικής Μάνης και ιδίως για... πισίνες.
Οι εκπρόσωποι των κατοίκων περιγράφουν μάλιστα εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν μία τουριστική περιοχή, όπως η Μάνη με μικρά παιδιά κατοίκων, αλλά και επισκεπτών να κάνουν μπάνιο με πλαστικά μπουκάλια.
Οταν απευθύνθηκαν στο Δήμο Δυτικής Μάνης δεν έλαβαν σαφείς απαντήσεις, ενώ καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν φραστική επίθεση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φώτη Περδικέα για το γεγονός ότι οι βλάβες που σημειώνονται στο δίκτυο έχουν να κάνουν σε ένα βαθμό και με το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολύ καιρό να πληρώσουν τέλη ύδρευσης.
Χθες πάντως κατατέθηκε νέο έγγραφο (το πρώτο ήταν στις 7 Αυγούστου) στο Δήμο Δυτικής Μάνης ζητώντας εγγράφως εξηγήσεις για τις διακοπές νερού, θέτοντας παράλληλα θέμα ασφάλειας της δεξαμενής, η οποία είναι, όπως λένε, προσβάσιμη στον καθέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες