30 Ιουνίου 2012

Αυξάνονται οι Βιολογικές καλλιέργειες στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αγρότες έχουν κάνει δυναμική στροφή στη βιολογική γεωργία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος». Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η «καθαρή» από φυτοφάρμακα γεωργία, κερδίζει γρήγορα έδαφος σε όλη την παγκόσμια κοινότητα. 
Ένας σημαντικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην αυξημένη ζήτηση των βιολογικών προϊόντων, είναι τα διάφορα διατροφικά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία............................
χρόνια και έχουν κάνει τους καταναλωτές να θέλουν να γνωρίζουν πλέον τι τρώνε.
Η έκταση που καταλαμβάνουν οι εν λόγω καλλιέργειες στη χώρα, υπολογίζεται μαζί με τους βοσκότοπους ότι φτάνει περίπου τα 3 εκατομμύρια στρέμματα, ενώ εκτιμάται ότι στη Βόρεια Ελλάδα οι βιολογικές εκτάσεις, φτάνουν περίπου τα 700,000 στρέμματα.
Σε όλο τον κόσμο καλλιεργούνται βιολογικά 170,000,000 στρέμματα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό στην κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων, κατέχει η ΕΕ με 46%, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει.
Η βιολογική γεωργία στηρίζεται στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων μέσα από φυσικές διαδικασίες που διατηρούν μακροπρόθεσμα την οικολογική ισορροπία, όπως η γονιμότητα του εδάφους.
Η χρήση φυσικών λιπασμάτων, η κατάλληλη επιλογή φυτικού και ζωικού υλικού, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η καταπολέμηση ασθενειών με βιολογικές μεθόδους, αποτελούν ορισμένα από τα στοιχεία εκείνα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες