2 Μαρτίου 2012

Απούσα απ'την αγορά λαδιού χωρίς μεσάζοντες η Μεσσηνία

Από τη Μεσσηνία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο ένας παραγωγός, ενώ από την Κρήτη οι προσφορές είναι πολλές

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο... πείραμα που έγινε με τις πατάτες.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιόλαδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.
Όπως εξήγησε.....................
στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Τζομίδης, μέλος της ομάδας, σε έρευνα που διεξήχθη μέσω της ιστοσελίδας τους, οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8%, επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών, συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: Αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%), κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε ο κ. Τζομίδης, η Ομάδα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται - εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν - τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών έως και 50% φθηνότερα.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το προσεχές Σάββατο, οπότε και θα παραδοθούν άλλοι 75 τόνοι πατάτας σε 1.100 οικογένειες της Κατερίνης και πολίτες γειτονικών νομών.
Αντίστοιχη δράση οργανώνεται στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
Άμεση ανταπόκριση από Κρήτη
Σε επικοινωνία που είχε χθες το «Θ» με μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μας είπε ότι ήδη πολλοί παραγωγοί ελαιολάδου από την Κρήτη έχουν επικοινωνήσει με την οργάνωση και έχουν ζητήσει συνεργασία, ενώ από τη Μεσσηνία μάς ανέφερε μία μόνο περίπτωση και συγκεκριμένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από Μεσσήνιο ελαιοπαραγωγό.
πηγή Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες