27 Μαρτίου 2012

Παραπέμπονται 35 αστυνομικοί της Μεσσηνίας για «πόθεν έσχες»

Στο Τριμελές Εφετείο θα παραπεμφθούν για να δικασθούν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας Θάρρος 35 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» στην υπηρεσία ή για υποβολή με ελλιπή στοιχεία.

Η παραπομπή γίνεται μετά την ολοκλήρωση κυρίας ανάκρισης, που διενεργήθηκε από ειδικό εφέτη ανακριτή του Εφετείου Καλαμάτας. Ήδη οι δικογραφίες έχουν σχηματισθεί και αφορούν τόσο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που πλέον έχουν............................
συνταξιοδοτηθεί, όσο και αστυνομικούς που είναι εν ενεργεία και υπηρετούν σε διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες του νομού.
Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίστηκαν, συγκεκριμένα, μεμονωμένες δικογραφίες μετά τη διαπίστωση ότι δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης για τα έτη από το 2007 και μετέπειτα.
Σε άλλες περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν έχουν υποβάλει καθόλου δήλωση πόθεν έσχες, ενώ σε κάποιες άλλες υπάρχουν ελλείψεις μη δηλώνοντας περιουσιακά τους στοιχεία.
Πλημμέλημα
Οι 35 αστυνομικοί, συνταξιούχοι και εν ενεργεία θα παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο σε βαθμό πλημμελήματος. Στην πλειονότητα των κατηγορούμενων φαίνεται πως τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν έχουν μεταβληθεί, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται καν ένδειξη ότι επιχείρησαν να αποκρύψουν έσοδα.
Ωστόσο, στόχος, κυρίως, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να υπάρξει αναλυτική διερεύνηση του ζητήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι απλώς «αμελείς» και ποιοι «πονηροί».
Πρόβλημα θα υπάρξει αν διαπιστωθούν περιπτώσεις αστυνομικών που δε θα μπορέσουν να αιτιολογήσουν πρόσθετα οικονομικά δεδομένα στο «περιουσιολόγιό» τους.
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καιρό τώρα, περνάει από κόσκινο όλες τις υποθέσεις που αφορούν στο «πόθεν έσχες» αστυνομικών τα τελευταία χρόνια.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες