26 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργία κέντρου εικονικής αναπαράστασης για την ναυμαχία του Ναυαρίνο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Δημιουργία κέντρου εικονικής αναπαράστασης για την ναυμαχία του Ναυαρίνο» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 33 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 270.000,00 €.
Η Δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης...........................
 με θέμα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αφορά την αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 1827, καθώς και την παροχή ιστορικών πληροφοριών μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.
Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει αναπαράσταση της ναυμαχίας με τη χρήση τρισδιάστατων γραφικών και κινούμενης εικόνας, γενικότερες πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης, για τους πρωταγωνιστές της ναυμαχίας και από τις δύο πλευρές (Τουρκοαιγυπτιακός στόλος και στόλοι Άγγλων, Γάλλων και Ρώσων) ή ακόμα και αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο, στις οποίες θα παρουσιάζονται τα ιστορικά γεγονότα από την οπτική γωνία συγκεκριμένων προσώπων. Επιπλέον η εγκατάσταση θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει τη διάδραση με τους επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν το θέμα σχετικά με το οποίο επιθυμούν να πάρουν πληροφορίες, το είδος και τη μορφή των πληροφοριών (εικόνες, κείμενα, βίντεο κ.λπ.).
Η εγκατάσταση του κέντρου θα γίνει στην αίθουσα του μεγάλου Θόλου στο Νιόκαστρο της Πύλου, εμβαδού περίπου 300 τ.μ. Η αίθουσα είναι απολύτως λειτουργική και έτοιμη για την εγκατάσταση του συστήματος ενώ σήμερα χρησιμοποιείται για διάφορες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες