2 Φεβρουαρίου 2012

Κέρδη απο την καλλιέργεια ... φαρμάκων!!!!!

Την ίδια στιγμή που ο κατώτατος μισθός τείνει να κετέλθει στα 500 ευρώ σπάζοντας κάθε όριο λογικής και αξιοπρέπειας, αναδύονται στον αγροτικό τομέα καλλιέργειες που υπόσχονται μια αξιοπρεπή διαβίωση για όσους ασχοληθούν αφού με μερικές δεκάδες στρέματα, οι καλλιεργητές θα μπορούν να αποκτήσουν εισόδημα πολλαπλάσιο του βασικού μισθού
σε ετήσια βάση. Φυσικά ο δρόμος δεν είναι απο ροδοπέταλα και σίγουρα η καλή έρευνα σε συνάρτηση με την πολύτιμη στήριξη ειδικού επιστήμονα κρίνεται ως βασική προυπόθεση.
Τα φαρμακευτικά φυτά είναι γνωστά στον άνθρωπο από την αρχαιότητα. Πολλά απο τα σημερνά σύγχρονα φαρμακευτικά σκευάσματα, αντιγράφουν..............................
ή χρησιμοποιούν συστατικά και ιδιότητες που μας χαρίζει απλόχερα η φύση.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει αυξημένη ζήτηση απο τις μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες σε πλειάδα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών τα οποία στη χώρα μας σε πολλές των περιπτώσεων αυτυφύονται δίνοντας μάλιστα αποτελέσματα εξαιρετικής ποιότητας κυρίως λόγω τον κλιματολογικών και εδαφολογικών συνθηκών που επικρατούν ως επι το πλείστον!
Αυτό σημάινει πως η συντεταγμένη καλλιέργεια τους, πληρώντας τις προδιαγραφές που επιβάλλει η φαρμακοβιομηχανία μπορεί και θα προσφέρει στον παραγωγό εξασφαλισμένο εισόδημα αφού οι καλλιέργειες αυτές κατα το σύνηθες είναι συμβολαιακές, με εξασφάλιση δηλαδη της πώλησης του παραγόμενου προιόντος σε προσυμφωνηθείσα τιμή με τον αγοράστη.
Η σοδειά μπορεί να πωληθεί κατευθείαν στη φαρμακοβιομηχανία αν έχετε τη γνώση και την υποδομή κάτι όμως που κρίνεται ως δύσκολο αφού πρέπει να δημιουργηθεί ειδική μονάδα με πιστοποιήσεις τουλάχιστον σε επίπεδο ομάδας παραγωγών ή συνεταιρισμού. Η άλλη και ευκολότερη λύση με ελάχιστο κόστος έιναι να απευθυνθείτε σε κάποιες απο τις μονάδες επεξεργασίας και διακίνησης προιόντων και υποπροιόντων αρωματικών φυτών.
Τα φαρμακευτικά φυτά μπορούν να αντικαταστήσουν παλιές και μη πλέον προσοδοφόρες καλλιέργειες όπως επίσης να αποτελέσουν μια πολύ καλή περίπτωση πρώτης επαφής με τη σύγχρονη γεωργία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι καλλιέργητές που δραστηριοποιουνται δεν είναι όπως θα αναμενόταν παλιοί γεωργοί αλλά άνθρωποι κυρίως νέοι πολλοί απο αυτούς απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι απαραιτήτως γεωπόνικής και γεωτεχνικής κατεύθυνσης.
agrotikon 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες