14 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Ο δήμος Τριφυλίας βρίσκεται στο δυτικό μέρος του νομού Μεσσηνίας και αποτελείται από τους παλιούς δήμους Αυλώνας, Αετού, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και της κοινότητας Τριπύλας. Έδρα του δήμου έχει οριστεί η Κυπαρισσία.


Πηγαίνοντας στην περιοχή θα συναντήσετε την Κυπαρισσία. Αξίζει να κάνετε μια (μεγάλη) στάση εκεί, να πιείτε καφέ στην υπέροχη πλατεία ή δίπλα στην παραλία, να φάτε κάτι στις διάφορες ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα από το παλιό.......
κάστρο ή στα γύρω χωριουδάκια (το... οινομαγειροταβερνείο στους Μύλους, ένα μικρό προάστιο της Κυπαρισσίας, με εξαιρετικό φαγητό) ή να πιείτε το ποτό σας στα παραλιακά clubs.
Η πόλη της Κυπαρισσίας



Στην πόλη των Φιλιατρών θα συναντήσετε... τον Πύργο του Άιφελ!!!! Φυσικά πρόκειται για ένα μικρό αντίγραφο του αυθεντικού, ύψους μόλις 10 μέτρων. Κοντά στα Φιλιατρά βρίσκεται η Αγια-Κυριακή, ένα ψαροχώρι με υπέροχες ταβέρνες, όπως και ο Αγρίλης, με τον πύργο των παραμυθιών, τις γραφικές ψαροταβέρνες και τον παλιό μύλο, ο οποίος λειτουργεί σαν καφετέρια-μπαρ. Εκεί, μάλιστα, υπάρχει ένα σιντριβάνι, που μαζεύει το νερό από τα κύμματα και το εκτοξεύει ψηλά.

Ο Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά




Ακολουθεί η πόλη των Γαργαλιάνων. Οι Γαργαλιάνοι μπορούν να παρομοιαστούν ως το μπαλκόνι της περιοχής, καθώς είναι χτισμένοι στην κορυφή ενός λόφου και έχουν υπέροχη θέα προς το Ιόνιο! Αν επισκεφθείτε το ναό του προφήτη Ηλία, δίπλα στο αλσύλλιο με τα πεύκα, θα θαυμάσετε τη θέα και το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα! Επίσης θα μπορούσατε να περάσετε μια βόλτα από τη Μαραθούπολη, το επίνειο των Γαργαλιάνων, ένα γραφικό ψαροχώρι.

Ο ναός του προφήτη Ηλία





Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στον Πύργο Τριφυλίας, ένα χωριό χιλίων περίπου κατοίκων, δίπλα στους Γαργαλιάνους. Εκεί θα συναντήσετε την ομορφότερη πλατεία της ευρύτερης περιοχής. Τέσσερις αιωνόβιοι πλάτανοι σκεπάζουν το χώρο, με ισάριθμα παραδοσιακά καφενεία! Επιπλέον στο χωρίο αυτό υπάρχουν και τα παραδοσιακά ουζερί-ψησταριές, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια εμπειρία βγαλμένη από τα πιο παλιά χρόνια πίνοντας και τρώγοντας και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές!!!



Η υπέροχη πλατεία του Πύργου Τριφυλίας






Φυσικά η περιοχή διαθέτει υπέροχες παραλίες! Ξεκινώντας από τα βόρεια, θα συναντήσετε την παραλία του Καλού Νερού, ενός παραθαλάσσιου χωριού, κατά μήκος της οποίας υπάρχουν ταβέρνες, καφετέριες αλλά και ελεύθερος χώρος. Στη συνέχεια θα συναντήσετε την παραλία της Κυπαρισσίας, μια όμορφη οργανωμένη παραλία. Έπειτα θα συναντήσετε τον Λαγκούβαρδο μια τεράστια παραλία, οργανωμένη, είτε σας αρέσει να κάθεστε σε ξαπλώστρα είτε όχι, στον Λαγκούβαρδο θα βρείτε αυτό που ψάχνετε! Αν σας ενδιαφέρει να επισκεφτείτε μια πιο οικογενειακή παραλία, προτιμήστε την παραλία κάτω από την εκκλησία της μεταμόρφωσης του Σωτήρα. Τέλος, η παραλία της Χρυσής Ακτής, ή Μάτι όπως το λένε οι ντόπιοι. Ίσως η ομορφότερη παραλία της περιοχής, οργανωμένη σε ένα σημείο, και με την ταβέρνα του κυρ-Δημήτρη στην είσοδό της, μια όμορφη ταβέρνα, με καταπληκτική κουζίνα και χαμηλές τιμές.


Η παραλία του Λαγκούβαρδου




Η Χρυσή Ακτή


Και αφού βρίσκεστε σε αυτά τα μέρη, αξίζει να επισκεφτείτε την διεθνώς αναγνωρισμένη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, μια παραλία που ανήκει στον Δήμο Νέστορος.

Η Βοϊδοκοιλιά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες