2 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αδιέξοδο το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων καθώς όσοι από αυτούς φεύγουν δεν αντικαθίστανται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί το κέντρο υγείας με συνεχείς εφημερίες και αν συμβούν εξωτερικά περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι πηγαίνουν σε αυτό για κάποιο έκτακτο περιστατικό και όχι μόνο.
Οι κάτοικοι της περιοχής μας έχουν αγανακτήσει από αυτή την κατάσταση και τα χωριά που περιμένουν τον Αγροτικό Ιατρό να επισκεφθεί το ιατρείο του χωριού τους τις ημέρες που έχουν καθορισθεί να μην τον βλέπουν ποτέ. Οι ηλικιωμένοι που θέλουν να γράψουν τα φάρμακά τους αναγκάζονται να μεταβούν στους Γαργαλιάνους και μετά από ταλαιπωρία και πολύ ώρα αναμονής να εξυπηρετηθούν. Σε συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της περιοχής μας η αγανάκτηση έχει φτάσει στα όριά της. Οι σκέψεις για δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες πιθανόν να πάρουν σάρκα και οστά. Απ ότι γνωρίζουμε ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα είναι ο διοικητής του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας ο οποίος έχει την ευθύνη για την διάθεση των γιατρών στα Κέντρα Υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Την ευθύνη για τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία τα εχει αποκλειστικά το υπουργείο υγείας. Οι διορισμοί είναι ονομαστικοί και για συγκεκριμένη θέση- πχ Υ. Υπαίθρου: Περιφερικό Ιατρείο Πύργου Τριφυλίας: Παπαδόπουλος Γεώργιος. Κανείς διοικητής δεν μπορεί να κρατήσει σε άλλη θέση έναν αγροτικό ιατρό γιατί θέλει να στελεχώσει άλλη θέση στο νοσοκομείο. Το ιδιο συμβαίνει και στα μεγαλα νοσοκομεια διοτι γενικα εχουν σταματησει οι διορισμοι! Ναταλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες