6 Ιουλίου 2011

Οι Γαργαλιάνοι τιμούν τον Ηρωά τους Μακεδονομάχο Τέλλο Άγρα.

Τη μνήμη του Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχου ήρωα Σαράντη Αγαπηνού (ή καπετάν Τέλλου Άγρα) τιμά στους Γαργαλιάνους ο δήμος Τριφυλίας την ερχόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου. Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις ουσιαστικά ξεκινούν από το Σάββατο 9 Ιουλίου με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων καταστημάτων της πόλης.
Την επομένη οι Γαργαλίανοι θα βρίσκονται στο εορταστικό κλίμα ήδη από τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα γύρω στις 8.00μμ οι σημαίες των σχολείων της πόλης και η..........
φιλαρμονική του δήμου θα παραταχθούν στον χώρο που βρίσκεται ο Ανδριάντας του Ήρωα, μπροστά από την βιβλιοθήκη, και εν συνεχεία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.
Αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης μπροστά από τον Ανδριάντα την γιορτή θα φιλοξενήσει η κεντρική πλατεία της πόλης όπου θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
Φέτος η πόλη των Γαργαλιάνων θα έχει την τιμή να ακούσει για τον ήρωά της από τον πολιτικό επιστήμονα και πολύ καλό γνώστη του Μακεδονικού Αγώνα Κωνσταντίνο Χολέβα, γνωστό από την αρθρογραφία του σε εφημερίδες και τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Είναι ευκαιρία για όλους εμάς που ζούμε στην περιοχή μας να ακούσουμε μια τέτοια φωνή  για την ιστορία του τόπου μας, ιδιαίτερα τώρα που και επισήμως πια μας λένε ότι έχει περιορισθεί η Εθνική μας Κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες