28 Ιουνίου 2011

Πρόγραμμα ανάδειξης της μεσσηνιακής γαστρονομικής παράδοσης

To Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Navarino Foundation έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν το πρόγραμμα “Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Κουζίνας”. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα των Βραβείων “Χρυσοί Σκούφοι-Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας” του περιοδικού Αθηνόραμα και των Δρόμων της Ελιάς.
Καθώς η γαστρονομία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής παράδοσης ενός τόπου, στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων, η αναβίωση της αυθεντικής Μεσσηνιακής Κουζίνας και η ανάδειξή της σε μια από τις καλύτερες κουζίνες της μεσογειακής διατροφής.
Βασικό μέρος της συνολικής προσπάθειας, αποτελεί ο σχεδιασμός......
ενός προγράμματος Εκπαίδευσης των Τοπικών Επαγγελματιών της εστίασης, που θα λάβει χώρα το προσεχές φθινόπωρο στη Μεσσηνία και θα συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών εστίασης στην περιοχή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κύκλους σεμιναρίων και παρουσιάσεων, τους οποίους οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι τοπικοί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς και καταξιωμένους στο χώρο επαγγελματίες, για τις Διεθνείς Τάσεις σε θέματα γαστρονομίας αλλά και για την ιστορία και την παράδοση της Μεσσηνίας, σε ό,τι αφορά στην τοπική κουζίνα. Το παραπάνω αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια, ώστε το φαγητό και τα τοπικά προϊόντα να αποτελέσουν μία ξεχωριστή εμπειρία που θα μεταφέρουν οι επισκέπτες της περιοχής στο δικό τους τόπο.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τις πρώτες ύλες της περιοχής, για το σωστό τρόπο σύνταξης ενός καταλόγου όσο και για την αποδοτικότερη προώθηση των τοπικών προϊόντων μέσα από τους καταλόγους των εστιατορίων. Θα τους γίνουν επίσης προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση του περιβάλλοντος της επιχείρησής τους, μέσω της διατήρησης και προβολής της αυθεντικότητας της περιοχής.
Το πρόγραμμα πρόκειται να παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα. Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης, που θα επιμεληθεί το Μεσσηνιακό Μενού είναι το εστιατόριο Dionysos by the Acropolis. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Coca-Cola 3Ε, η Diageo Hellas, η εταιρία αναψυκτικών και χυμών Λουξ, η Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία Νέδα και οι εταιρίες παραγωγής κρασιών Tsovolakis Wines- BIOVIN, το Κτήμα Δερέσκου, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας «Νέστωρ», η Οινομεσσηνιακή Α.Ε., το Κτήμα Παναγιωτόπουλος και η Τσώλης Κ. Οινοποιητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες