2 Ιουνίου 2011

Σταθεροποίηση στα 2,50 ευρώ στην τιμή του ελαιόλαδου

Στα 2,50 ευρώ το κιλό έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα η τιμή του λαδιού στις περιοχές της Τριφυλίας αν και δεν γίνονται σημαντικές εμπορικές πράξεις καθώς οι μεγάλες ποσότητες λαδιού έχουν φύγει ενώ και όσοι έχουν λάδι το κρατούν για να μπορέσουν να πετύχουν μια καλύτερη τιμή.
Η ζήτηση δεν φαίνεται να είναι αυξημένη σε σχέση με άλλα χρόνια και το ενδιαφέρον όπως μας είπαν αγροτικοί παράγοντες είναι για ποιοτικά λάδια το πολύ μέχρι 5 δέκατα. Η τιμή είχε ανέβει την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά ούτε και τότε έγιναν πολλές εμπορικές πράξεις.
Οπως και να έχει οι τιμές σίγουρα είναι καλύτερες.........
 από αυτές που υπήρχαν την περίοδο της  συγκομιδής αλλά και πάλι δεν κρίνονται ικανοποιητικές από τους παραγωγούς. Οι οποίοι ευελπιστούν σε καλύτερες τιμές από τη νέα ελαιοκομική χρονιά που προβλέπεται από άποψη παραγωγής αρκετά καλή με βάση και την ανθοφορία που υπάρχει στα ελαιόδενδρα.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος μας τόνισε χαρακτηριστικά: «Η τιμή αυτή την περίοδο είναι στα 2,50 ευρώ. Η ζήτηση που υπάρχει είναι για καλά λάδια, δηλαδή ζητάνε ποιότητα 3 με 4 δέκατα και το πολύ να είναι 5 δέκατα. Σε σχέση με άλλα χρόνια δεν βλέπω να υπάρχει αυξημένη ζήτηση και από την άλλη και οι παραγωγοί δεν πουλάνε εύκολα. Οσοι έχουν αφήσει τα λάδια τους τα κρατάνε για να μπορέσουν να πάρουν μια καλύτερη τιμή αφού τα έχουν κρατήσει για τόσο διάστημα μέχρι τώρα. Η τιμή είχε ανέβει πιο ψηλά περίπου 10 λεπτά πιο πάνω για τον παραγωγό και έγιναν λίγες πράξεις την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά στην συνέχεια πήγε στα 2,50 ευρώ, τόσο αγοράζουμε εμείς αυτή την στιγμή. Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση όμως δεν ξέρω». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών “Νηλέας“ Γιώργος Κόκκινος υπογράμμισε: «Εχουν βελτιωθεί λίγο οι τιμές αλλά ακόμη δεν είναι ικανοποιητικές. Τα 20-30 λεπτά παραπάνω από τα 2,20 που είχαμε δεν είναι τιμές που ικανοποιούν. Αισιοδοξούμε όμως να γίνει κάτι καλύτερο με τη νέα σεζόν. Ο περισσότερος κόσμος εξάλλου τα περισσότερα λάδια τα έχει δώσει, πολύ λίγα είναι πίσω, αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης και των αναγκών που έχει ο καθένας, αναγκάζεται να πουλήσει. Δυστυχώς στην Μεσσηνία δεν υπάρχουν άλλα αγροτικά προϊόντα που να στηρίζουν την οικονομία και έτσι τα δίνουν. Η ζήτηση δεν νομίζω ότι είναι αυξημένη σε σχέση με άλλα χρόνια, ακόμη και στα 2,60 όταν πήγε δεν έγιναν πολλές εμπορικές πράξεις. Απλώς το ενθαρρυντικό είναι ότι η ανθοφορία εξελίσσεται πολύ καλά, πάμε για μια πολύ καλή παραγωγή την επόμενη χρονιά και αισιοδοξούμε και σε βελτίωση της τιμής».
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες