21 Μαΐου 2011

Θα προσλάβουν σεκιουριτάδες στη Σπηλιά για να φυλάξουν το χωριό τους

Σε σεκιούριτι σκέφτονται οι κάτοικοι της Σπηλιάς Κυπαρισσίας να αναθέσουν τη φύλαξη του χωριού τους κατά τις βραδινές ώρες. Αιτία, τα πολλαπλά κρούσματα εγκληματικότητας που έχουν σημειωθεί, με αποκορύφωμα το θάνατο του 79χρονου ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε νεκρός δίπλα από κτήμα του, ενώ το σπίτι του ήταν αναστατωμένο. Το κλίμα ανησυχίας στο χωριό είναι έντονο. Ειδικά όταν βραδιάζει οι πόρτες των σπιτιών κλείνουν ερμητικά και ο φόβος φωλιάζει πίσω τους. Μάλιστα τα ανησυχητικά περιστατικά δεν είναι φαινόμενο μόνο των τελευταίων μηνών, αλλά των τελευταίων δύο χρόνων - απλώς το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί πολύ.
Οπως είπε.......
στην εφημερίδα¨Ελευθερία¨ ο πρόεδρος της Σπηλιάς Παναγιώτης Γυφτάκης: «Υπάρχει πρόταση από αρκετούς κατοίκους να βάλουμε σεκιούριτι. Είναι μια πρόταση που την συζητάμε, βάζοντας από λίγα χρήματα ο καθένας, προκειμένου να υπάρχει ένας άνθρωπος το βράδυ στο χωριό μας να περιπολεί, ώστε να αισθανόμαστε κάποια ασφάλεια».
Για τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί στο χωριό, τόνισε ότι «στην περιοχή έχουν ανοίξει πάρα πολλά
σπίτια -τουλάχιστον 20-και φυσικά είχαμε τον θάνατο ενός συγχωριανού μας. Το δικό μου μαγαζί μόνο, το έχουν ανοίξει 5 φορές κι έχουν κλέψει διάφορα πράγματα, ενώ την κεντρική εκκλησία του χωριού το 2010 μέσα σε 6 μήνες τη διέρρηξαν 4 φορές για να πάρουν τη μικροφωνική. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Υπάρχει αναστάτωση και φόβος και κοιτάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».
Απο Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες