3 Μαρτίου 2011

Και ο Παιδικός Σταθμός του χωριού μας στο στόχαστρο του Καλλικράτη....

Aνακοίνωση της Λαικής Συσμπείρωσης Τριφυλίας για την κατάσταση τους Παιδικούς σταθμούς:
Στην αναφορά μας, που είχαμε υποβάλει στις 10/02/2011 για τα προβλήματα των Δημοτικών παιδικών σταθμών Τριφυλίας, απάντησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Κ. Κόλλιας.

Ζήτησε τη βοήθεια των συμβούλων για να πείσουν τα Δ.Σ. των Δημοτ. Σταθμών να συνηγορήσουν στην προσωρινή απόσπαση 2 βρεφονηπιοκόμων από το Κοπανάκι και από τον Πύργο Τριφυλίας για να στελεχώσουν.......
 τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κυπαρισσίας και Φιλιατρών που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Οσο για την έλλειψη μαγείρισσας στον Παιδικό Σταθμό Κοπανακίου, είπε ότι μπορεί να κάνει χρέη μαγείρισσας η υπάρχουσα …καθαρίστρια .

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι τα πρώτα θύματα του Καλλικράτη λόγω της περικοπής των κοινωνικών δαπανών που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συμβολή της Ν.Δ. , αλλά και της Τοπικής διοίκησης.

Θα ακολουθήσουν οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Σχολείων για να μπει σε εφαρμογή το Νέο Σχολείο της ¨αγοράς¨ που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, με σημαντικότατες συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ξεφύγει από τη λογική διαχείρισης της μιζέριας που επιβάλλει η κυβέρνηση, διεκδικώντας αύξηση των κοινωνικών δαπανών και διορισμούς προσωπικού που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Να αντιταχθεί με όλους τους τρόπους στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις σχολείων, ώστε να μην κλείσει κανένα σχολείο στο Δήμο Τριφυλίας.

Καλούμε επίσης τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλα τα λαϊκά στρώματα σε ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο για να αποτρέψουν τα νέα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

filiatrablog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες