15 Φεβρουαρίου 2011

Το δημοτικό σχολείο του χωριού μας εντάχτηκε στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ξεκινά η αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Η αντίστοιχη απόφαση -που ορίζει και τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στη διαδικασία- έχει σταλεί στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με σκοπό να ξεκινήσει η διαδικασία την οποία είχε προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας από την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα πάντα με τις εγκυκλίους του υπουργείου, πρόκειται για μια εσωτερική συλλογική διαδικασία διαμόρφωσης στόχων της σχολικής μονάδας, ανάδειξης των προβλημάτων, ανάπτυξης πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και συνευθύνης - με βασικό στόχο την αλλαγή της κουλτούρας των σχολείων, την ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας επιδιώκει να εμπεδώσει συνεργατικές συμπεριφορές και δράσεις, να αναδείξει τις καινοτόμες παρεμβάσεις των σχολείων και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση όλων των εμπλεκόμενων. Τα σχολεία πρέπει να προγραμματίζουν, να υλοποιούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να αντιμετωπίζουν αδυναμίες, λάθη και προβλήματα, να αναθεωρούν και να επανακαθορίζουν τους στόχους τους, να αξιολογούν το εκπαιδευτικό τους έργο. Υποχρέωση της Πολιτείας και του υπουργείου Παιδείας -σύμφωνα με την εγγύκλιο- είναι να στηρίξει τον εκπαιδευτικό και το έργο του προς όφελος του μαθητή, καθώς επίσης να εξασφαλίσει τα μέσα για τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που θα αναβαθμίζουν το ρόλο του και θα βελτιώνουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Για περισσότερα στο filiatrablog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες