24 Ιανουαρίου 2011

Το πιο δημοφιλες περιοδικό National Geografic προτείνει : Επισκεφθείτε τη Μεσσηνία !!!

Ανάμεσα στους 20 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως κατατάσσουν οι συντάκτες του National Geographic Traveler (στην ιστοσελίδα travel.nationalgeographic.com) τη Μεσσηνία. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ελιές και το λάδι του νομού μας, στα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, στις φυσικές ομορφιές, στις παραλίες και τη βιοποικιλότητα με έμφαση στη Γιάλοβα, αλλά και στην Costa Navarino, ως ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα φιλικό προς το περιβάλλον.
Τιμητικό για το νομό, το δημοσίευμα περιγράφει με τα πιο ζωηρά χρώματα τη Μεσσηνία και τα θέλγητρά της, ακόμη κι αν οι συντάκτες υποπίπτουν σε… κάποιες ανακρίβειες.

Μπορεί το ελαιόλαδό μας να μην είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ψυχρής έκθλιψης, όπως γράφεται, και να μην ανήκουν στη Μεσσηνία οι αρχαιολογικοί χώροι της Ολυμπίας, του Μυστρά και ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα (σ.σ. είναι, πάντως, κοντά), ωστόσο ο τόπος μας διαφημίζεται ανά τον κόσμο μέσω του πιο δημοφιλούς περιοδικού του είδους του.
«Ηλιόλουστοι λόφοι και πεδιάδες διάσπαρτες με πέτρινα σπίτια, θολωτούς τάφους από τη Μυκηναϊκή Εποχή, βυζαντινές εκκλησίες και μεσαιωνικά κάστρα (όπως αυτό της Μεθώνης). Αποδράσεις σε ήσυχους όρμους, απομονωμένες παραλίες και προστατευμένες λίμνες, συμπεριλαμβανομένης της Γιάλοβας, του πιο σημαντικού υδροβιότοπου της Νότιας Ελλάδας με περισσότερα από 270 είδη πουλιών», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο.
«Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη Μεσσηνιακή Ιστορία, η οποία καλύπτει 4.550 χρόνια, είναι σε εξέλιξη από το μεγιστάνα της διεθνούς ναυτιλίας καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο», συνεχίζει το δημοσίευμα, «τον άνθρωπο που οραματίστηκε την Costa Navarino, ένα ενεργειακό θέρετρο με στόχο την εξ ολοκλήρου λειτουργία του βάσει ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τμήμα του πολυτελούς προορισμού, το Navarino Dunes, που βλέπει στο Ιόνιο Πέλαγος, εγκαινιάστηκε το 2010 και στις βασικές υποδομές εξοικονόμησης ενέργειας περιλαμβάνει “ζωντανές στέγες” φυτεμένες με τοπική χλωρίδα και το πρώτο παγκοσμίως σύστημα γεωθερμικής θέρμανσης και ψύξης εγκατεστημένο κάτω από ένα γήπεδο γκολφ».
Εκτός από τη Μεσσηνία, προτείνονται προορισμοί στην Καραϊβική, τη Ναμίμπια, το Λάος, την Αλάσκα, τη Σκωτία, την Κριμαία, την Τυνησία, τις Φιλιππίνες, το Κεμπέκ, την Ιαπωνία, τη Μογγολία κ.ά.  

Πηγή:Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες