17 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη επαφή έγινε και πέτυχε.

Μια πολύ πετυχημένη ανοικτή συζήτηση σχετικά με τα διόδια πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά.
Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν τα μέλη του Πανελλήνιου συντονιστικού κατά των διοδίων κ.κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Μπουγάτσος, Βασίλης Σαραντόπουλος.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν κόσμος από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση 5 ατόμων που ήρθαν από την Καλαμάτα για να παρακολουθήσουν την συζήτηση ενώ παρόν έδωσαν κάτοικοι των Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Πύργου Τριφυλίας, Κυπαρισσίας, την Μεσσήνη(!!) αλλά και τα γύρω χωρία από τα Φιλιατρά.
Τέθηκαν προς συζήτηση πολλά σοβαρά θέματα με κεντρικό αυτό των διοδίων το οποίο μπορεί σε εμάς στην περιοχή μας να μην υπάρχουν σταθμοί όμως -όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές μέσα σε αυτό το blog- σε λίγο καιρό η κοινοπραξία Μορέας θα φυτέψει διόδια και θα ζητάει χαράτσι από τους πολίτες προκειμένου να μεταβούν στην πρωτεύουσα του νομού την Καλαμάτα.
Έτσι και με την προοπτική αυτή, έπρεπε να γίνει τώρα η ενημέρωση - συζήτηση αυτή, ώστε όταν θα έρθει η ώρα των διοδίων να ξέρουμε τι πρέπει αν κάνουμε και πως να το κάνουμε.
Εκφράστηκαν πολλές απορίες σχετικά με την νομιμότητα της κίνησης του δεν πληρώνω ανοίγω την μπάρα και προχωράω το οποίο ήταν και το πιο σοβαρό θέμα.

Εκτός από το θέμα των διοδίων τέθηκαν και άλλα σοβαρά θέματα όπως το θέμα των εισιτηρίων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όπου για μια απλή συνταγογράφηση φαρμάκων ο πολίτης καλείται να καταβάλει 5 ευρώ, η αύξηση στα εισιτήρια λεωφορείων (ΚΤΕΛ).
Διαπίστωση όλων ήταν ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμού με όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου που ανήκει ο καθένας πάνω στη βάση του Δεν πληρώνουμε την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν.
πηγή:Φιλιατρά news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες