8 Ιανουαρίου 2011

Διακοπή δανείων για αυτοκινητόδρομους

Ο κίνδυνος να σταματήσουν τα έργα κατασκευής της Ολυμπίας Οδού είναι πλέον ορατός, καθώς οι τράπεζες που δανειοδοτούν την παραχωρησιούχο κοινοπραξία ενδέχεται να διακόψουν τη χρηματοδότηση, επικαλούμενες την καθυστέρηση των εργασιών και την άρνηση των οδηγών να πληρώσουν διόδια. Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Η Καθημερινή", σύμφωνα με το οποίο έχει διακοπεί ήδη η χρηματοδότηση του αυτοκινητόδρομου που θα ενώσει το Μαλιακό Κόλπο με τα Ιωάννινα, ενώ εδώ και 2 μήνες δεν έχει καταβληθεί η αντίστοιχη δόση του δανείου για την εθνική οδό Μαλιακού - Κλειδιού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά την αυξανόμενη άρνηση των οδηγών να πληρώσουν διόδια. Το ποσοστό αυτό πριν από ένα έτος υπολογιζόταν στο 1% ενώ σήμερα, μετά τις διαδοχικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων και τον πολλαπλασιασμό των σταθμών, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 20% των διελεύσεων!
Η αύξηση του ποσοστού των τσαμπατζήδων προκαλεί τεράστια προβλήματα καθώς το μοντέλο της σύμβασης παραχώρησης βασίζεται στην αποπληρωμή των δανείων κατασκευής και των εξόδων συντήρησης μέσω των διοδίων που καταβάλλονται από τους οδηγούς.
Αναφορικά με την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης των απαλλοτριώσεων, η παραχωρησιούχος "Ολυμπία Οδος Α.Ε." βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και το υπουργείο Υποδομών, προσπαθώντας να βρεθεί λύση. Παράλληλα αναζητούνται λύσεις για τις εκκρεμότητες του Δημοσίου, όπως η καταβολή του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες