16 Ιουλίου 2010

ΤΑΚΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ: "Εξασθένησα οικονομικά και άδειασα ψυχολογικά"

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του Μιλτιάδη θα είναι η επαναληπτική γενική συνέλευση που έχει οριστεί για την προσεχή Κυριακή. Η ομάδα είναι αλήθεια πως βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και όσοι την αγαπούν καλούνται να βγουν μπροστά και να την βοηθήσουν να έχει τη συνέχεια που πρέπει. Ο Μιλτιάδης έφτασε στο... απόγειό του πριν από 6 χρόνια με την άνοδο στη Δ' εθνική και έζησε το όνειρο για 3,5 χρόνια που συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα, ενώ συνάμα έφτασε και δύο φορές στην κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.
Ομαλή... προσγείωση από Δ' εθνική
Η... προσγείωση όμως δεν ήταν απότομη όπως συνέβη με άλλες ομάδες, και της Μεσσηνίας, αλλά ομαλή και αυτό οφείλεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε ορισμένους ανθρώπους της διοίκησης που φρόντισαν να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα. Ετσι τα δύο τελευταία χρόνια
ο ιστορικός σύλλογος του Πύργου έχει αλλάξει φιλοσοφία και με δικά του παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πρόπερσι παρότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία τερματίζοντας στην 4η θέση μαζί με τον Εθνικό Μελιγαλά. Συν τοις άλλοις εδώ και πολλά χρόνια οι "μελανόλευκοι" τροφοδοτούν με παίκτες ομάδες εθνικών κατηγοριών και πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι Βασίλης Αθανασόπουλος, Θανάσης Γεωργιόπουλος και Κυριάκος Λυμπερόπουλος. Για να υπάρξει όμως συνέχεια σε αυτή την ιστορική ομάδα, πρέπει απαραιτήτως να γίνει ανανέωση στο διοικητικό κομμάτι. Γιατί εδώ και πάνω από μία δεκαετία, περίπου 10 άνθρωποι έχουν αναλάβει να σηκώσουν τα βάρη της ομάδας και είναι λογικό να έχουν κουραστεί αλλά και κορεστεί.
Η αλλαγή προσώπων είναι επιβεβλημένη ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή, με την οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει πολύ και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Δεκαοκτώ χρόνια παράγοντας στον Μιλτιάδη!
Ενας από τους παράγοντες που έχουν τραβήξει όλο το... κουπί στη σύγχρονη ιστορία του Μιλτιάδη είναι φυσικά ο Παναγιώτης Γαλάνης, ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου και η πιο χαρακτηριστική φιγούρα του. Μετά από αρκετές απόπειρες καταφέραμε, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, να του πάρουμε μία μίνι συνέντευξη που είναι η πρώτη που δίνει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες!
Ο Γαλάνης είναι στο Δ.Σ. του Μιλτιάδη από το 1992, δηλαδή 18 συνεχόμενα χρόνια, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό για ερασιτέχνη παράγοντα! Τη δεδομένη στιγμή είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να μιλήσει για τα πεπραγμένα των προηγούμενων χρόνων και για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.
"Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα..."
Η πρώτη φυσικά ερώτηση είχε να κάνει με το τι προβλέπει να γίνεται στην μεθαυριανή γενική συνέλευση του συλλόγου. "Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί καθόλου το τελευταίο διάστημα και δεν έχω μιλήσει με τα άλλα μέλη του συμβουλίου. Ετσι δεν μπορώ να κάνω κάποια ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα γίνει στη γενική συνέλευση. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Μιλτιάδης έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Πύργο από το 1986 που επανιδρύθηκε και κυρίως την πανελλήνια προβολή του χωριού. Θεωρώ ότι βάσει αναλογίας πληθυσμού (σ.σ. ο Πύργος είναι ένα χωριό 800 περίπου κατοίκων) δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα με τόσες πολλές επιτυχίες σε διάρκεια 25ετίας! Αναφέρομαι σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων,
συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες, κατακτήσεις κυπέλλων (σ.σ. ο Μιλτιάδης είναι η δεύτερη ομάδα στη Μεσσηνία μετά την Εράνη) και προώθηση ποδοσφαιριστών σε ομάδες μεγάλων κατηγοριών. Μία τέτοια πορεία στο χρόνο είναι ευνόητο ότι έχει δημιουργήσει απαιτήσεις και προσδοκίες για ανάλογη συνέχεια", τονίζει με γλαφυρό τρόπο ο έμπειρος παράγοντας.
"Κόπωση οικονομική και ψυχολογική"
Συνεχίζοντας μάλιστα προσθέτει: "Ανάλογη συνέχεια όμως με τα ίδια πρόσωπα στη διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει. Βλέπω ότι υπάρχει μία κόπωση τόσο οικονομική όσο και ψυχολογική, που αφορά και τα άτομα της διοίκησης, αλλά και όσους βοηθούν εξωδιοικητικά. Υπάρχουν στο χωριό παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες, επαγγελματίες, φίλαθλοι και πολλά νέα παιδιά που μπορούν να ασχοληθούν διοικητικά με την ομάδα και θεωρώ πως είναι η ιδανική
στιγμή για να δραστηριοποιηθούν".
Στρωμένη η ομάδα...
Τι εννοεί όμως ο κ. Γαλάνης ως ιδανική στιγμή; "Ο Μιλτιάδης τη δεδομένη στιγμή και μετά τη λήξη του πρωταθλήματος έχει θετικό πρόσημο στα οικονομικά του, κάτι που δε νομίζω ότι συμβαίνει με πολλές ομάδες.
Παράλληλα διαθέτει πολλούς νεαρούς παίκτες στο ρόστερ του με πολλές συμμετοχές στην Α' τοπική και όρεξη για δουλειά. Συν τοις άλλοις υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός έμπειρων παικτών που παρότι έχουν μονοετή συνεργασία, έχουν διάθεση να συνεχίσουν στην ομάδα και περιμένουν τις εξελίξεις γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά είναι δύσκολα και ότι οι τιμές έχουν πέσει στην αγορά. Ολα αυτά συνθέτουν ένα πρόσφορο έδαφος σε όσους ασχοληθούν διοικητικά με την ομάδα".
"Δεν θα καθορίσω τις εξελίξεις αυτή τη φορά"
Τι προτίθεται όμως να κάνει ο ίδιος που ήταν πρόεδρος τα δύο τελευταία χρόνια στην ομάδα του Πύργου και στο συμβούλιο από το μακρινό 1992; "Αυτή τη φορά δεν θα είμαι ανάμεσα σε
αυτούς που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στο σύλλογο. Μάλιστα προτίθεμαι να μην παραστώ ούτε στη γενική συνέλευση της Κυριακής! Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και πολύ δε περισσότερο να παραμείνω στη θέση του προέδρου. Μετά από τόσα χρόνια ενεργής παρουσίας, έχω εξασθενήσει οικονομικά και αδειάσει ψυχολογικά... Φυσικά σε ό,τι θετικό δημιουργηθεί θα είμαι δίπλα έτοιμος να προσφέρω και θα συνδράμω σε ό,τι μου ζητηθεί".
"Πρέπει να υπάρξει διάδοχη κατάσταση"
Σαν επίλογο αυτής της συνομιλίας, ο Παναγιώτης Γαλάνης εκφράζει μία αναγκαιότητα και παράλληλα μία ευχή... "Πρέπει επιτέλους να υπάρξει και στον Μιλτιάδη διάδοχη κατάσταση... Υπάρχουν πολλά άτομα στην ομάδα που είναι πάνω από 15 χρόνια στη διοίκηση, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες ομάδες, που έχουν και μικρότερη ιστορία από τον Μιλτιάδη. Ανθρωποι σύμβολα σε άλλους συλλόγους αποχώρησαν οριστικά ή έφυγαν από το προσκήνιο και οι σύλλογοι αυτοί δεν χάθηκαν, αλλά προχώρησαν. Είναι καιρός αυτό να γίνει και με τον Μιλ-
τιάδη...".
Του Κώστα Ηλιοπουλου απο την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες