23 Ιουνίου 2010

«Πράσινα» χρηματοδοτικά πακέτα για επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά

Σημαντικά χρηματοδοτικά προϊόντα για όσους αγρότες και μη επιλέξουν να «φυτέψουν» φωτοβολταϊκά συστήματα, λανσάρουν στην τραπεζική αγορά το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες. Ρόλο πρωταγωνιστή διεκδικεί η ΑΤΕ, μέσω του προγράμματος Leasing, για επενδύσεις επαγγελματιών αγροτών στα φωτοβολταϊκά.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος της ATE Leasing για επενδύσεις επαγγελματιών αγροτών σε φωτοβολταικά έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Π. Παραδείσης μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Παραδείση, το πρόγραμμα καλύπτει το 85% του συνόλου της επένδυσης και σχεδόν το 100% του κόστους του εξοπλισμού. Το κόστος της επένδυσης για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 100 ΚW υπολογίζεται μεταξύ 280.000 και 305.000 ευρώ. Βέβαια, οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε επενδύσεις μικρότερου ύψους.

Η διάρκεια του δανείου θα είναι από 8 έως 15 έτη, ενώ όσον αφορά το επιτόκιο με τους σημερινούς όρους διαμορφώνεται στο 8,5%. Ωστόσο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕLeasing, μέχρι το τέλος του έτους που θα αρχίσει να «τρέχει» στην πράξη το πρόγραμμα και αναλόγως με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην διατραπεζική αγορά, το εν λόγω επιτόκιο μπορεί να αναδιαμορφωθεί.

Το κόστος ασφάλισης υπολογίζεται περίπου στο 1% επί της ασφαλιζόμενης αξίας, ενώ το κόστος συντήρησης στο 1% επί του κόστους της επένδυσης.

Για περισσότερα πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες