7 Ιουνίου 2010

Συνεργασία της Μεσσηνίας με την Αγία Πετρούπολη

Σημαντικά αποτελέσματα, για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Μεσσηνίας και της Βορειοδυτικής Ρωσίας, είχε η επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΟΣΣΑ) Ελληνορωσικής Διαπεριφερειακής Συνεργασίας και του νομού μας, 18-26 Μαΐου σε Αγία Πετρούπολη και Βολογκντά. Για τα αποτελέσματα αυτά ενημέρωσαν χθες ο Γ. Σκαλαίος - πρόεδρος του ΟΣΣΑ και δήμαρχος Θουρίας, ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρ. Κανάκης, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Θεόκλητος Λαμπρινάκος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Β. Κοζομπόλης, ο Ν. Κρημνιανιώτης, αντιπρόεδρος ΟΣΣΑ και διευθυντής της “Εύξεινης Πόλης“, και ο δημοσιογράφος Περ. Καπετανόπουλος, γενικός γραμματέας ΟΣΣΑ.
Στη διάρκεια των συναντήσεων διαπιστώθηκε αμοιβαίο ενδιαφέρον για τις εξής πρωτοβουλίες:
• Λειτουργία μόνιμης έκθεσης ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Αγία Πετρούπολη με την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης, με παραχώρηση χώρου στο Δήμο Πριμόρσκι, καθώς και μέσω μεγάλης αλυσίδας πολυκαταστημάτων τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή.
• Ιδρυση σχολής για εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας και ελληνορωσικού κολεγίου στην Αθήνα και τη Μεσσηνία.
• Φιλοξενία ορφανών παιδιών από τη Ρωσία στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μεσσηνίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από σχολείο - ορφανοτροφείο της Αγίας Πετρούπολης.
• Οργάνωση ελληνορωσικού ιστορικού συνεδρίου στη Καλαμάτα εντός του 2010.
• Προώθηση της συνεργασίας σε τουριστικά θέματα, ιδιαίτερα στον θρησκευτικό τουρισμό, με πρωτοβουλία των Μητροπόλεων Μεσσηνίας και Αγίας Πετρούπολης.
• Αδελφοποίηση των Δήμων Κουρότνι (Περιφέρεια Πετρούπολης), Κυρίλοφ και Τσιριπαβέτς (Περιφέρεια Βολογκντά) με δήμους της Μεσσηνίας.
Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή -το Σεπτέμβριο στη Μεσσηνία- πρωτοκόλλου συνεργασίας από το νομάρχη Δημήτρη Δράκο και την κυβερνήτρια της Αγίας Πετρούπολης Βαλεντίνα Μετβεγιένκο.
πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες