8 Απριλίου 2010

H AΒΑΣΤΑΧΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!!

Είχα γράψει προ καιρού για την μεγάλη ακρίβεια που μαστίζει την περιοχή μας, στα Οπωροκηπευτικά τα κρέατα και τα ψάρια (αυτά τα "ψόφια" που πουλάνε από Πύλο μέχρι Κυπαρισσία στις ίδιες ολόϊδιες τιμές λες και έχουν καταργηθεί σε αυτό το γεωγραφικό διαμέρισμα οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς), κάνοντας βέβαια τις συγκρίσεις με τις αντίστοιχες της Αθήνας.
Κάποιος τότε με σχόλιο του με είχε επιπλήξει γιατί έκανα λάθος, λεει, και ίσα-ίσα που η περιοχή μας είναι πολύ φτηνή, εν σχέσει με την Αθήνα, σε αυτά τα είδη! Πράγμα που με εξέπληξε γιατί και από το Κολωνάκι να ψωνίζει ο τύπος υπάρχει στην Πατριάρχου Ιωακείμ εκεί κοντά στην πλατεία ένα ιχθυοκρεατοπωροπωλείο με 25.000 ευρώ ενοίκιο το μήνα που οι τιμές του δεν είναι μεγαλύτερες από αυτές της Πύλου ή των Γαργαλιάνων π.χ.
Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα, θα είμαι σύντομος πολύ και δεν θα σας κουράσω. Ήμουν στο χωριό είκοσι μέρες και γύρισα Αθήνα χθες βράδυ. Πήγα σήμερα στη Λαϊκή (σύνορα Μπραχαμίου και Ηλιούπολης) και όχι αργά που πέφτουν οι τιμές, στις 11 η ώρα παρακαλώ και θα σας παραθέσω κάποια είδη που ψώνισα με τις τιμές τους και τις φωτογραφίες τους και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας:

Ντομάτες Ιεράπετρας: 0,60 Ευρώ το κιλό




Μαρούλια Μαραθώνα τρυφερά και τροφαντά: 0.40 Ευρώ το 1
Αγγινάρες Ναυπλίου Α' διαλογής: 5 Ευρώ οι 20




Φράουλες Μανωλάδας: 1,50 Ευρώ το κιλό


Λογαριάστε δε ότι οι τιμές αυτές μετά τις 1 η ώρα κατρακυλάνε μέχρι 50% κάτω!

3 σχόλια:

  1. αστα να πανε...
    λεμε να παμε να ζησουμε στην επαρχια μπας και γλιτωσουμε κανενα φραγκο και τελικα εκει ειναι που η ακριβεια ζει και βασιλευει...

    ενδεικτικα:
    μικρη συκωταρια σε κρεοπωλειο στην Πυλο=17 ευρω
    καφες φραππε σε καφετερια Πυλος αλλα και Κορωνη=5 ευρω (αυτο μου το πε αλλος..ευτυχως δεν πατω σε τετοια μαγαζια)

    αν ειναι τωρα τοσο ακριβα ας αναλογιστουμε πως θα ειναι το καλοκαιρι που θα ρθει η αναπτυξη με τους τουριστες των υψηλων εισοδηματων. καηκαμε

    και τελος στην καλαματα ξεμεινα απο φιλμ για τη φωτογρφικη. αγορασα με 4,50 ευρω την ιδια στιγμη που το ιδιο φιλμ στην αθηνα κοστιζει 2,20 ευρω.


    Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @chameleontas09
    Αγγελή έχω πηγάδι στο χτήμα και έλα να γίνουμε σέμπροι να βάλουμε περβολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @navarino-s

    πονηρευτηκα κι εγω και φετος βαλαμε ολα τα καλουδια στον κηπο στο χωριο!!! Περνα το καλοκαιρι να σε φιλεψω μπαμιες, ντοματες, μελιτζανες κολοκυθια κλπ!!! Δυστυχως δεν παιζει πηγαδι!!! Ολα χωρις λιπασματα!!! Μονο κοπρια και κουμαροχωμα!!
    Να κανουμε ανταλλαγη ποικιλιων...

    Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες