30 Απριλίου 2010

ΓΝΩΜΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ


Πανσπερμία απόψεων εκφράζουν οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας, ορισμένοι από τους οποίους δείχνουν να αιφνιδιάστηκαν από τη χωροταξική κατανομή. Η διαφορετικότητα των αντιδράσεων αποτυπώθηκε στις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των ορίων που θα έχουν οι νέοι δήμοι. Στο παρασκήνιο οι αντιδράσεις είναι ακόμη πιο έντονες, αλλά φαίνεται πως όλη η ιστορία θα επικεντρωθεί στις οριακές περιπτώσεις δήμων που επιδιώκουν διαφορετική ενσωμάτωση, αλλά και στο θέμα της έδρας που θα έχουν οι νέοι δήμοι.
Γιώργος Σαμπαζιώτης (Κυπαρισσίας)
ο φέρτε κι΄άλλα
«Η εφαρμογή του “Καλλικράτη” με τους έξι δήμους στην Μεσσηνία και με τον Δήμο Τριφυλίας
μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο πολύ νωρίς είχε προσπαθήσει να πετύχει αυτή την εξέλιξη - βέβαια προτείνοντας ακόμη το Δήμο Δωρίου και Είρας. Ωστόσο όμως νομίζω ότι όπως χωροθετείται ο Δήμος Τριφυλίας από τους Γαργαλιάνους μέχρι τον Αετό είναι ένας δήμος μεγάλος, ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μεσσηνίας. Έχει κοινά χαρακτηριστικά ό,τι αφορά την ανάπτυξη και νομίζω ότι θα δώσει πολλά φόντα ανάπτυξης στην περιοχή, τόσο στην Κυπαρισσία που θα είναι η έδρα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που θα συναποτελέσουν το Δήμο Τριφυλίας».
Αλκης Ξύγκας (Φιλιατρών)
του έμεινε μόνο ο πύργος του Άιφφελ.
«Μας πήραν την εθνική μας αξιοπρέπεια, πήραν το ηθικό μας, μας πήραν τα λεφτά μας, μας πήραν το φιλότιμό μας, τώρα μας παίρνουν και τις πατρίδες μας. Κάθε έγκλημα έχει την τιμωρία του».
Αναστάσιος Τσορώνης (Νέστορος)
τα σχόλια δικά σας...
«Από την στιγμή που δεν μείναμε εμείς δήμος όπως είχαμε ζητήσει και προσπαθήσει από την
αρχή και εφόσον οι δήμοι είναι τόσο λίγοι στην Μεσσηνία, θεωρούμε ότι είναι ένας καλός αναπτυξιακός δήμος αυτός στον οποίο πηγαίνουμε».
Σταύρος Καλοφωλιάς (Γαργαλιάνων)
ο πολεμοχαρής... Στ΄άρματα στ΄άρματα εμπρός στον αγώνα....
Ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση. Μας
τόνισε όμως ότι ισχύουν όλα όσα έχει πει στο Δημοτικό Συμβούλιο. (Να σημειώσουμε ότι είχε
αναφέρει πως θα αποτελέσει αιτία πολέμου αν οι Γαργαλιάνοι δεν είναι έδρα δήμου σε περίπτωση που γίνουν έξι δήμοι στην Μεσσηνία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες